Comandantul adjunct al forțelor ruse de menținere a păcii a fost ucis în bombardamentele din Nagorno-Karabah

Comandantul adjunct al forțelor ruse de menținere a păcii a fost ucis în bombardamentele din Nagorno-Karabah

Comandant adjunct al forțelor submarine ale Flotei de Nord pentru activități militaro-politice, căpitanul de rang 1 Ivan Kovgan a murit în timpul bombardamentelor din Nagorno-Karabah, pe 20 septembrie. Acest lucru a fost anunțat de publicația SevarPost și de Clubul Submariniștilor și Veteranilor Marinei din Sankt Petersburg, citate de Meduza.

Ivan Kovgan era comandantul adjunct al contingentului rus de menținere a păcii din Nagorno-Karabah.

Potrivit clubului submariniștilor, Kovgan a fost trimis în Nagorno-Karabah în urmă cu două luni. Publicația din Murmansk „B-port”, citând o „sursă informată”, scrie că Kovgan se află într-o misiune de serviciu în Karabah din 11 mai. SevarPost notează că ofițerul a murit cu două zile înainte de a împlini 53 de ani.

În seara zilei de 20 septembrie, Ministerul rus al Apărării a raportat că în Nagorno-Karabah, pe 20 septembrie, o mașină cu personal militar rus a fost atacată și au fost uciși soldați. Bombardamentul a avut loc în timpul întoarcerii contingentului rus de menținere a păcii de la un post de observare din zona satului Djaniatag. Ministerul rus al Apărării nu a precizat câți militari se aflau în mașină.

Ministerul Apărării din Azerbaidjan și-a exprimat „cele mai profunde condoleanțe” în legătură cu moartea militarilor ruși. Azerbaidjanul nu și-a asumat responsabilitatea pentru ceea ce s-a întâmplat, ci a cerut doar „răbdare” și să se aștepte rezultatele anchetei.

A doua zi, președintele rus Vladimir Putin a avut o conversație telefonică cu liderul Azerbaidjanului, Ilham Aliev, care „și-a exprimat profunde condoleanțe cu privire la moartea tragică” a forțelor de menținere a păcii ruse în Karabah.

Pe 19 septembrie, Ministerul Apărării al Azerbaidjanului a anunțat începerea „măsurilor anti-terorism” în Nagorno-Karabah pentru „restabilirea ordinii constituționale”. Autoritățile nerecunoscutei Republici Nagorno-Karabah au anunțat a doua zi că s-a ajuns la un acord privind încetarea completă a ostilităților de la ora locală 13:00, pe 20 septembrie.

  

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *