Sediul flotei ruse de la Marea Neagră, „lovit de o rachetă ucraineană”. „Un nou atac e posibil. Nu veniţi în centrul oraşului” – VIDEO

Cel puțin o rachetă ucraineană a lovit vineri, 22 septembrie, sediul Flotei ruse a Mării Negre, aflat în centrului orașului-port Sevastopol din Crimeea anexată, a anunțat guvernatorul Sevastopolului, care a spus că se aşteaptă la un al doilea atac al ucrainenilor, transmite cotidianul rus Kommersant.

„Inamicul a efectuat un atac cu rachete asupra sediului flotei”, a anunțat guvernatorul instalat de Moscova în oraşul Sevastopol, Mihail Razvozhaev, pe canalul de Telegram, precizând că un bilanţ al victimelor „este în curs de stabilire”.

Potrivit oficialului rus, fragmente au căzut lângă un teatru din apropiere. „Dacă găsiți astfel de elemente, vă rugăm să nu vă apropiați și să sunați la 112”, a mai spus guvernatorul.

De asemenea, Razvozhaev a avertizat că există riscul ca o altă rachetă să fie lansată asupra Sevastopolului.

„Un nou atac este posibil. Nu veniţi în centrul oraşului, rămâneţi în interiorul clădirilor. Cine se află în apropierea sediului flotei, dacă sună sirenele, să meargă în adăposturi!”, a mai spus guvernatorul.

Pe Twitter, au fost publicate mai multe imagini apărute inițial pe canalele ruse care arată clădirea sediului cuprinsă de un incendiu cu degajări mari de fum.

The HQ of Russia’s Black Sea Fleet in Sevastopol following the missile strike today https://t.co/lo3AvgJsZ7 pic.twitter.com/79qYuFZQCa

— Francis Scarr (@francis_scarr) September 22, 2023

Potrivit unui corespondent al agenției ruse de presă TASS, resturile de la atacul cu rachetă sunt împrăștiate pe sute de metri, iar numeroase ambulanțe și echipaje de pompieri au ajuns la sediu.

  

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *