Mamă din Nebraska, condamnată la doi ani de închisoare pentru că i-a dat fiicei sale de 17 ani pastile pentru avort

Mamă din Nebraska, condamnată la doi ani de închisoare pentru că i-a dat fiicei sale de 17 ani pastile pentru avort

Femeia a fost condamnată la doi ani de închisoare vineri, 22 septembrie, de către o instanță din statul american Nebraska, relatează New York Times, potrivit HotNews.

Jessica Burgess, în vârstă de 41 de ani, și Celeste Burgess, în vârstă de 17 ani, au fost acuzate că au acționat împreună cu scopul de a întrerupe sarcina tinerei în aprilie 2022.

Potrivit procurorilor, mama a cumpărat online pastilele pentru avort, pe care i le-a dat fiicei sale, care se afla la acel moment în al treilea trimestru de sarcină, în condițiile în care Nebraska a interzis avortul după 12 săptămâni de la fertilizare, începând din mai anul acesta.

Atât mama, cât și fiica au pledat vinovate în fața instanței

În luna aprilie a acestui an, poliția a început să investigheze suspiciunile potrivit cărora Celeste Burgess a născut prematur un copil mort, pe care ulterior familia l-a îngropat.

În iulie, fata a fost condamnată la 90 de zile de închisoare după ce a pledat vinovată de ascunderea unor rămășițe umane.

Tot în iulie, mama acesteia a pledat vinovată de încălcarea legii avortului din Nebraska, de furnizarea de informații false unui ofițer de poliție și de îndepărtarea sau ascunderea de rămășițe umane.

Celeste Burgess, care a fost eliberată pe 11 septembrie, se afla în sala de judecată, ștergându-și lacrimile atunci când mama ei a fost condamnată vineri, potrivit Daily News.

Anul trecut, avortul era interzis în Nebraska după 20 de săptămâni de la concepție. În luna mai a acestui an, guvernatorul Jim Pillen, un republican, a promulgat o lege care interzice avortul după 12 săptămâni de la fertilizare, potrivit AP.

La 24 iunie 2022, Curtea Supremă a SUA a anulat o hotărâre federală care garanta dreptul la avort pe întreg teritoriul țării încă din 1973. Începând cu această dată, fiecare stat a fost liber să își stabilească propria politică privind accesul la avort.

  

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *