Război în Israel – Ziua 3 – Atac masiv asupra în sudul Israelului – Rachete lansate din Gaza

Război în Israel – Ziua 3 – Atac masiv asupra în sudul Israelului – Rachete lansate din Gaza

SUA şi-au sporit sprijinul pentru aliatul său Israel, desfăşurând nave şi avioane în regiune. Spitalele din Gaza sunt pline de pacienţi după ce Israelul şi-a început atacurile de răzbunare. Peste 400 au murit în urma atacurilor de răzbunare ale Israelului în Gaza. Peste 250 de cadavre au fost găsite pe locul festivalului de muzică Supernova, una dintre primele ţinte terestre ale atacurilor coordonate de Hamas.

UPDATE 03:00 Peste 123.000 de palestinieni au fost strămutaţi din GazaPeste 123.000 de palestinieni au fost strămutaţi din Gaza. Aproximativ 74.000 au găsit adăpost în şcoli, potrivit ONU.

Israelul a răspuns atacului surpriză al Hamas cu o serie de lovituri aeriene în Gaza. Fâşia Gaza găzduieşte aproximativ 2.3 milioane de oameni şi are una dintre cele mai mari densităţi de populaţie din lume.

Oficialii palestinieni din domeniul sănătăţii spun că peste 400 de persoane au fost ucise, iar peste 2.000 au fost rănite.

UPDATE 02:00 Hamas: Ajutorul SUA pentru Israel este o agresiuneGruparea militantă Hamas afirmă că ajutorul militar al SUA pentru Israel echivalează cu agresiune împotriva palestinienilor.

„Anunţul SUA că va furniza un portavion pentru a sprijini ocupaţia Israelului este o participare reală la agresiunea împotriva poporului nostru. Luptătorii de rezistenţă din Cisiordania şi naţiunile arabe şi islamice să se alăture bătăliei”, au precizat membrii grupării într-un comunicat.

UPDATE 01:00 China solicită găsirea unei soluţii echitabile pentru cele două state beligeranteAmbasadorul Chinei la ONU, Zhang Jun, a condamnat toate atacurile împotriva civililor.

„Ceea ce este important acum, este să prevină o nouă escaladare a situaţiei şi să revenim la găsirea unei soluţii viabile între cele două state”, a declarat Jun.

Ministerul de Externe al Chinei a declarat că reapariţia conflictului arată că „oprirea prelungită” a procesului de pace nu poate continua.

UPDATE 00:50 Bilanţ. Peste 700 de israelieni au fost ucişiArmata israeliană a raportat că peste 700 de israelieni au fost ucişi de sâmbătă dimineaţa până în prezent şi 2.150 au fost răniţi.

Potrivit raportului, 3.284 de rachete au fost lansate din Fâşia Gaza, iar Israelul a lovit 653 de ţinte Hamas.

În Gaza, 413 persoane au fost ucise şi 2.300 au fost rănite în atacuri aeriene lansate drept represalii de Israel.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *