„Situația este dificilă”, recunoaște primarul Moscovei. Ziua de luni, decretată liberă pentru a „minimiza riscurile”

Primarul Moscovei, Serghei Sobianin, a declarat sâmbătă, 24 iunie, că situaţia este „dificilă” în capitala rusă, spre care mărşăluiesc luptătorii Wagner, și i-a rugat pe locuitorii orașului „să se abțină să călătorească în preajma orașului, pe cât e posibil”, transmite BBC.

„Situaţia este dificilă”, a transmis edilul, pe Telegram, care a anunțat că a decis ca ziua de luni, 26 iunie, să fie liberă.

„A fost declarat un regim de operațiuni antiteroriste la Moscova. Pentru a minimiza riscurile, am decis să declar ziua de luni zi liberă, cu excepția autorităților și întreprinderilor din ciclul continuu, a complexului industrial de apărare și a serviciilor orașului”, a adăugat primarul.

Sobianin a mai avertizat că traficul poate fi blocat pe unele străzi şi în anumite cartiere.

Autoritățile ruse au anunțat o „operațiune antiteroristă” în Capitala rusă, regiunea Moscova și regiunea Voronej din sud. Pe străzile din Moscova sunt mobilizate vehicule blindate militare, iar cerul deasupra Capitalei este patrulat activ de elicoptere militare.

Securitatea în Moscova a fost intensificată de sâmbătă noapte la clădirile guvernamentale și mai multe locații-cheie din Moscova, după ce fondatorul Wagner, Evgheni Prigojin, a declarat război conducerii militare a țării și a făcut apel la revoltă, într-o serie de mesaje postate pe canalul său de Telegram.

Editorul BBC Russia, Steve Rosenberg, care se află în Capitala rusă, a descris atmosfera de sâmbătă ca fiind „calmă, foarte relaxată”.

„Celălalt lucru pe care nu îl observi este numărul ridicat de forțe de securitate. Nu pare, în acest moment, că Rusia va intra într-un război civil”, a spus acesta. „Dar lucrurile se pot schimba foarte rapid”, a continuat el, subliniind că actuala criză este o problemă majoră pe care Vladimir Putin trebuie să o rezolve.

Vedeți mai jos imagini de azi din capitala Rusiei:

LIVETEXT | Mercenarii lui Prigojin spun că își continuă drumul spre Moscova, în timp ce armata și trupele lui Kadîrov au fost mobilizate. Blindate în mai multe orașe și drumuri blocate

 

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *