Benjamin Netanyahu a vizitat, pentru prima dată, comunitățile devastate de masacrele Hamas și s-a întâlnit cu militarii desfășurați la granița cu Gaza | VIDEO

Benjamin Netanyahu a vizitat, pentru prima dată, comunitățile devastate de masacrele Hamas și s-a întâlnit cu militarii desfășurați la granița cu Gaza | VIDEO

Benjamin Netanyahu a mers sâmbătă, 14 octombrie, să viziteze kibbuțurile Be’eri și Kfar Azza, două dintre comunitățile de la granița cu Fâșia Gaza care au fost cele mai grav afectate în asaltul sângeros al militanților Hamas de săptămâna trecută, a anunțat biroul premierului israelian, după ce acesta a părăsit zona, potrivit The Times of Israel.

Într-un scurt comunicat de presă, biroul prim-ministrului a precizat că Netanyahu „a mers printre ruinele caselor unde au avut loc aceste masacre teribile”.

Netanuahu a fost pus la curent cu situația din zonă de către ofițerii Forțelor Israeliene de Apărare (IDF) aflați în prezent acolo, inclusiv de șeful batalionului de parașutiști.

Această vizită este prima pe care Netanyahu o efectuează la fața locului, la mai bine de o săptămână de la masacrele în urma cărora peste 1.300 de israelieni au fost uciși, majoritatea civili, după ce mai multe valuri de militanți ai grupării palestiniene Hamas au trecut granița în Israel, dinspre Fâșia Gaza.

Netanyahu a fost aspru criticat pe plan intern pentru că nu a venit la fața locului, nu a participat la înmormântări și nici nu i-a vizitat pe răniți.

„Următoarea etapă se apropie”

Benjamin Netanyahu i-a vizitat sâmbătă și pe infanteriștii israelieni desfășurați la granița cu Fâșia Gaza, a precizat biroul său în comunicat, conform Reuters.

O înregistrare video, publicată pe rețeaua de socializare X (fosta Twitter), îl arată pe premier spunându-le militarilor: „Sunteți pregătiți pentru următoarea etapă? Următoarea etapă se apropie”.

עם הלוחמים שלנו בעוטף עזה, בקו החזית. כולנו מוכנים. (צילום: אבי אוחיון, לע״מ) pic.twitter.com/TiGzHcWhPK

— Benjamin Netanyahu – בנימין נתניהו (@netanyahu) October 14, 2023

El nu a dat alte detalii în această înregistrare video, care îi arată pe infanteriști dând din cap ca răspuns la întrebarea lui Netanyahu.

Foto: Benjamin Netanyahu – בנימין נתניהו / Twitter.com

Urmărește LIVETEXT Război Israel-Hamas | „Pregătim forțele”, avertizează Israel, după ultimatumul dat civililor din Gaza. Convoi cu civili palestinieni, lovit într-un atac

  

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *