Capii grupării Hamas cad unul după altul! Un alt lider responsabil de măcelul din 7 octombrie a fost ucis. Este al treilea, în ultimele 24 de ore

Capii grupării Hamas cad unul după altul! Un alt lider responsabil de măcelul din 7 octombrie a fost ucis. Este al treilea, în ultimele 24 de ore

Armata susține că Billal al-Qedra, comandantul batalionului Khan Younis al unității Nukhba, a fost ucis într-un atac aerian, în urma eforturilor de informații ale agenției de securitate Shin Bet și ale Direcției de Informații Militare, potrivit Times of Israel, relatează HotNews.ro.

„El a fost responsabil pentru raidul criminal din Kibbutzul Nirim și Nir Oz”, spune IDF (Forțele de Apărare israeliene).

Mai mulți teroriști Hamas și Jihad Islamic au fost uciși în atacuri aeriene peste noapte în Fâșia Gaza, a precizat sursa citată.

 

מטוסי קרב של צה”ל, בהכוונה מודיעינית של שב”כ, חיסלו אמש ברצועת עזה את בילל אל קדרה, מפקד כוח נח׳בה בגדוד דרום חאן יונס של ארגון הטרור חמאס, שהיה אחראי על הפשיטה הרצחנית בקיבוצים נירים וניר עוז. בנוסף, חוסלו פעילים נוספים בארגון הטרור חמאס וכן בג’יהאד האסלאמי הפלסטיני>> pic.twitter.com/sKIKuDrQoF

— צבא ההגנה לישראל (@idfonline) October 15, 2023

Armata afirmă că a lovit peste 100 de ținte în cursul nopții, inclusiv centre de comandă Hamas, complexuri militare, zeci de lansatoare de rachete, posturi de lansare de rachete antitanc și posturi de observare; și centrele de comandă ale Jihadului Islamic.

Cu doar o zi în urmă, armata iraeliană a anunțat că liderul Hamas care a coordonat atacul asupra localităților din sudul Israelului din 7 octombrie, Ali Qadhi, a fost ucis într-un atac.

În plus, IDF l-a asasinat pe șeful forțelor aeriene Hamas, Merad Abu Mera, care era principalul responsabil pentru dirijarea teroriștilor în timpul masacrului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *