Fonduri nerambursabile de 315.000 de euro pentru instituțiile de învățământ prin programul „Adoptă un Proiect”

Fonduri nerambursabile de 315.000 de euro pentru instituțiile de învățământ prin programul „Adoptă un Proiect”

În perioada 9-30 octombrie, instituțiile de învățământ pot înscrie proiecte și inițiative care contribuie la reducerea impactului negativ asupra mediului înconjurător și crearea de spații sustenabile pentru desfășurarea activității elevilor. Programul de granturi „Adoptă un Proiect” este o inițiativă susținută de ING Bank România. 

315.000 de euro valoarea totală a fondurilor disponibile

Prin programul „Adoptă un Proiect”, grădinițele, școlile și liceele din țară sunt invitate, alături de partenerii lor din sfera ONG, să aplice pentru finanțări prin care pot pune în practică inițiativele din zona de sustenabilitate. Fiecare proiect câștigător poate fi finanțat cu o sumă maximă de 50.000 de euro. 

Proiectele de sustenabilitate – eligibile pentru finanțare

Instituțiile de învățământ pot aplica, alături de un partener din zona ONG, cu proiecte ce vizează crearea de spații verzi și grădini comunitare, derularea unor acțiuni de reciclare sau activități educative în timpul Săptămânii verzi, precum și alte idei creative care au ca obiectiv protejarea mediului înconjurător.  

„Școlile sunt primul spațiu în care tinerii au ocazia să experimenteze spiritul de comunitate, să înțeleagă importanța protejării interesului și spațiului comun. Tocmai de aceea ne dorim să contribuim la adaptarea școlilor spre un loc de învățare și întâlnire, care să aducă împreună comunitățile și să ajute la adaptarea la un mod de viață mai sănătos. «Adoptă un Proiect» răspunde acestor nevoi, fiind un program cu tradiție, susținut de colegii din ING Bank, cu scopul ca tranziția spre o lume mai sustenabilă să fie mai ușoară, iar generațiile viitoare – mai bine pregătite să o susțină” – Mihaela Ioniță, director de Resurse Umane la ING Bank România

Detalii suplimentare, privind competiția, organizațiile eligibile și documentele necesare înscrierii proiectelor, pot fi accesate aici.

Calendar:

Perioada de înscriere: 9 octombrie – 30 octombrie 2023
Etapa de preselecție a proiectelor: 31 octombrie – 7 noiembrie 2023
Etapa de jurizare și interviuri cu aplicanții pentru stabilirea semifinaliștilor: 8 noiembrie – 17 noiembrie 2023
Anunțarea listei finale pentru etapa de votare: 20 noiembrie 2023
Etapa de votare: 20 noiembrie – 24 noiembrie 2023
Anunțarea câștigătorilor: 27 noiembrie 2023
Contractare: 27 noiembrie – 15 decembrie 2023
Implementarea proiectelor: între 3 și 12 luni, în perioada decembrie 2023 – decembrie 2024

Despre „Adoptă un Proiect” 

„Adoptă un Proiect” a fost inițiat de ING Bank România în anul 2013 și își propune să sprijine organizațiile non-profit, pe de o parte, și implicarea angajaților în cauze sociale, pe de altă parte. Astfel, banca a susținut până acum 77 de proiecte, cu finanțare totală de peste 1,2 milioane de euro, exclusiv în baza susținerii, jurizării și votului echipei sale. 

  

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *