Vreme anormal de caldă la final de octombrie. Unde vor fi temperaturi de august?

Vreme anormal de caldă la final de octombrie. Unde vor fi temperaturi de august?

Astazi, valorile termice vor scădea mai ales în jumătatea de nord a țării, însă se vor situa în continuare peste cele specifice datei în toată țara, iar în Podișul Dobrogei și în mare parte din Câmpia Română vor caracteriza o vreme călduroasă. Temperaturile maxime se vor situa în general între 23 și 32 de grade.

 

Cerul va fi variabil, temporar cu înnorări, averse și posibil descărcări electrice, în Maramureș. local în Crișana, în zona montană și izolat în Banat, Transilvania și Oltenia. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte, în special la altitudini mari, unde ziua vor fi rafale de peste 70…80 km/h, dar pe alocuri și în regiunile vestice și nord-vestice, dar la viteze mai mici, în general de 40…45 km/h.

 

In Bucuresti, vremea se va menține călduroasă. Cerul va fi variabil, mai mult senin după-amiaza și seara. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 30…31 de grade.

 

La munte, valorile termice vor scădea îndeosebi în masivele nordice, însă vor fi în continuare peste cele specifice datei. Cerul va fi variabil, temporar cu înnorări, averse și posibil descărcări electrice, cu precădere în Carpații Occidentali și în Carpații Orientali. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în special la altitudini mari, unde ziua vor fi rafale de peste 70…80 km/h. 

Please follow and like us:
Pin Share