PRĂPĂD în Europa. Vreme extremă cu furtuni violente, inundații masive – Italia, Anglia, Franța, foarte afectate – Scene apocaliptice

PRĂPĂD în Europa. Vreme extremă cu furtuni violente, inundații masive – Italia, Anglia, Franța, foarte afectate – Scene apocaliptice

 

Vremea extremă face prăpăd în Europa. Codul roșu de ploi puternice a blocat orașe întregi, iar pagubele au fost uriașe. Mai multe râuri au ieșit din matcă în Milano, în timp ce lacul Como, una dintre cele mai populare atracții, a devenit un adevărat coșmar pentru cei din zonă. 

 

Vremea extremă face ravagii în Europa – Inundații Milano / Foto: Profi Media

 

ITALIA. Vremea face ravagii în nordul ltaliei. Codul roșu de inundații și alunecări de teren emis în 31 octombrie de meteorologi a venit cu furtuni violente, revărsări de ape.

Milano a fost paralizat din cauza furtunilor. Mai multe părți au devenit inacesibile, iar oamenii au rămas captivi în mijlocul puhoaielor.

Orașul Milano a fost lovit de o furtună puternică, străzile, pasajele subterane și stațiile de metrou au fost inundate și au fost raportate numeroase pene de curent. Rafalele de vânt au doborât copaci pe străzi și au distrus multe acoperișuri.

Vremea extremă face ravagii în Europa – Inundații Milano / Foto: Profi Media

 

Râul Seveso, care se întinde pe 55 de kilometri prin provinciile Milano, Como, Monza și Brianza, a ieșit din matcă. Locuitorii afectați au fost indignați, cerând să se ia măsuri, pentru că, la fiecare ploaie, scenariu este același, relatează Realitatea PLUS.

 

 

Sunt imaginile care au adus groaza în nordul Italiei.

Străzile s-au transformat în torenți după câteva ore de ploaie, șoselele și liniile de metrou au fost acoperite de ape, iar trei stații de metrou au fost inundate complet.

Vremea extremă face ravagii în Europa – Inundații Milano / Foto: Profi Media

 

Mai mult, tot în Lombardia, în nordul Italiei, Protecția Civilă a avertizat de la începutul acestei săptămâni locuitorii din zona lacului Como să nu se apropie de apă pentru că este aproape de revărsare. Ceea ce s-a și întâmplat miercuri.

Vremea face ravagii în Europa – Intervenție în Italia după ce lacul Como s-a revărsat  / Foto: Profi Media

 

Mai multe baruri de pe malul lacului Como au fost și ele inundate, în timp ce autoritățile de protecție civilă au fost forțate să pompeze apă din zonele din apropiere și să ridice bariere mobile.

Potrivit meteorologilor, vremea cu fenomene extreme din Italia va continua cel puțin până la sfârșitul acestei săptămâni.

În mai multe regiuni afectate de inundații și vânt puternic, autoritățile au închis de urgență mai multe școli, instituții publice și magazine.

 

FRANȚA. Vremea a făcut prăpăd și în Franța, unde mai mulți copaci au fost puși la pământ, iar casele oamenilor au fost distruse de furtunile devastatoare.

 

SPANIA și ANGLIA. Scenele apocaliptice s-au repetat și în Spania, iar în Marea Britanie, furtuna Ciaran a lovit coastele Irlandei de Nord cu rafale de vânt de până la 150 de km pe oră.

The world is shocked by the strong storm Bernard in Spain. #news #earthquake #weather #storm #hurricane #today #rain #cnn #otis pic.twitter.com/pDTOrOs2Ac

— News 247 (@maivanhai105) October 28, 2023

Inundațiile au fost atât de puternice în Irlanda, încât oamenii au ieșit cu bărcile, ca să poată ajunge dintr-un loc în altul.

The boats are out in Newry #Ireland ahead of #StormCiarán 🛶 VC: Paddy McCoy & Newry.LN via FB#Newry #Storm #Ciaran #Flood #NorthernIreland #Flooding #flashflood #rain #viral #weather #climate pic.twitter.com/jVUFdcPqV9

— Earth42morrow (@Earth42morrow) October 31, 2023

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *