În primul tur al alegerilor locale din Republica Moldova nu vor fi sondaje exit-poll

În primul tur al alegerilor locale din Republica Moldova nu vor fi sondaje exit-poll

Termenul-limită pentru depunerea cererilor de autorizare a sondajelor exit-poll a fost depășit înainte să existe vreo solicitare în acest sens, au declarat, pentru agenția moldoveană de presă IPN, reprezentanți ai Comisiei Electorale Centrale, scrie Ziarul de Gardă.

Astfel, la închiderea urnelor de la alegerile locale care au loc duminică, 5 noiembrie, în Republica Moldova, nu vor fi anunțate rezultate ale vreunui sondaj exit poll.

Termenul-limită pentru depunerea cererilor de autorizare pentru primul tur a expirat pe 28 octombrie, fără să fie înregistrată vreo solicitare, potrivit Rodicăi Sîrbu, șefa Direcției comunicare, relații publice și mass-media a Comisiei Electorale Centrale.

Pentru turul doi, din 19 noiembrie, demersurile pentru realizarea sondajelor de tip exit-poll se depun cu maximum șapte zile înainte de scrutin.

Exit-pollul reprezintă un sondaj de opinie electoral privind opțiunea de vot a alegătorilor efectuat în ziua alegerilor la ieșirea din secțiile de votare.

La alegerile locale din Republica Moldova s-au înscris peste 60.000 de candidați.

Peste 2,7 milioane de cetățeni moldoveni sunt așteptați să voteze la alegerile locale, unde vor fi aleși 898 de primari și peste 11.000 de consilieri locali.

Urnele s-au deschis duminică, 5 noiembrie, la ora locală 7.00 și se vor închide la 21.00 (aceleași ore în România).FOTO: Hepta

  

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *