O fântână ”urâtă” şi ”scumpă” stârneşte controverse la Viena. Tu ce părere ai?

O fântână ”urâtă” şi ”scumpă” stârneşte controverse la Viena. Tu ce părere ai?

Unde se află cea mai urâtă fântână din lume? La Viena, în Austria!”. Inaugurată la sfârşitul lunii octombrie, noua fântână, criticată şi pentru costul ei exagerat, continuă să facă valuri, suscitând glume şi furie pe reţelele de socializare, informează AFP.”O ruşine!”, ”Ce oroare!”, ”E o glumă?” – au scris internauţii austrieci după ce au privit monumentul din beton compus din 33 de personaje, ce par creația unor copii de grădiniţă, dispuse în jurul unui jet de apă.Fântâna a fost comandată de municipalitate pentru a marca împlinirea a 150 de ani de la aprovizionarea Vienei cu apă de izvor.Lucrarea a fost inaugurată cu mare fast într-un cartier defavorizat pe 24 octombrie de primarul Michael Ludwig, care o consideră ”interesantă”, alături de preşedintele ecologist austriac Alexander Van der Bellen.

Opinia vienezilor de rând este însă alta. Pe reţeaua de socializare X, utilizatorii subliniază contrastul de stil comparând-o cu o fântână neoclasică, apreciată pentru grandoarea sa şi care se află în faţa Parlamentului din acest oraş inclus pe lista patrimoniului UNESCO.

 

Unul dintre mesaje, postat pe un cont specializat în monumentalistică, spune că ”doar atât s-a putut pentru 1,8 milioane de euro luaţi de la contribuabili” a fost vizionat de peste 7,5 milioane de ori în această ţară cu 9 milioane de locuitori.

Fountains in 1902: Fountains in 2023: pic.twitter.com/9wQmesAepn

— Culture Critic (@Culture_Crit) October 30, 2023

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *