Ce trebuie să știi dacă vrei să mănânci hrană pentru câini sau pisici. Care e mai bună pentru om?

Ce trebuie să știi dacă vrei să mănânci hrană pentru câini sau pisici. Care e mai bună  pentru om?

Studiul privind efectele hranei pentru câini și pisici asupra oamenilor este o chestiune cât de poate de serioasă, pentru că n-a fost vorba de o curiozitate fără miză, ci de o analiză serioasă pricind alternative în cazul unor perioade dificile din punct de vedere economic sau după un cataclism natural, potrivit healthline.com.

 

PE TERMEN SCURT ȘI ÎN CANTITĂȚI LIMITATE, PROBABIL NU VOR EXISTA EFECTE NEDORITE

Din start, trebuie să știm că produsele alimentare pentru câini și pisici nu îndeplinesc standardele de consum pentru oameni, atât în ceea ce privește compoziția, cât și procesul de procesare, de la preparare la ambalare. Cu toate acestea, o cantitate mică n-ar trebui să aibă efecte negative asupra unui om sănătos.

Chiar și așa, ar fi mai bine să nu citiți eticheta de compoziție. Pe scurt, să spunem că, în ceea ce privește carnea, în hrana animalelor ajunge cam tot ce este considerat impropriu pentru consumul uman. Tehnic, nici acestea n-ar trebui să fie periculoase pentru sănătate.

 

VITAMINELE SUNT ADEVĂRATA PROBELMĂ

La fel de important este să înțelegem că prietenii patrupezi nu au aceleași nevoie nutriționale ca noi. De aceea, adevărata amenințare pentru sănătatea umană vine din această direcție. De exemplu, în mâncarea câinilor se găsește vitamina K3 sau menadiona. Este perfect sănătoasă pentru patrupede, dar studiile indică faptul că ar fi toxică pentru consumul uman, în doze ridicate.

Vitamina C este o altă problemă. Mai precis, absența ei din hrana pisicilor și câinilor. Animale o produc în organism, însă noi avem nevoie vitală să o acumulăm din hrană.

COPIII TREBUIE FERIȚI DE HRANA ANIMALELOR. NU O LĂSAȚI LA DISPOZIȚIA  LOR 

 

Pe scurt, specialiștii spun că hrana de animale se poate dovedi de ajutor în situații extreme de critice, când nu avem la dispoziție alimente umane, însă sub nicio formă nu trebuie transformată în dieta regulată, pentru că vom avea atât probleme de digestie, cât și lipsă cronică de vitamine absolut necesare. Copiii n-ar trebui să fie hrăniți deloc cu astfel de produse.

  

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *