Cum poți pierde din kilogramele în plus înainte de sărbători – Strategia de a mânca mai puțin fără să-ți pui în pericol sănătatea

Cum poți pierde din kilogramele în plus înainte de sărbători – Strategia de a mânca mai puțin fără să-ți pui în pericol sănătatea

 

Vrei să-ți alungi foamea? Deși a devenit un obicei greu de îndeplinit, oamenii de știință au găsit o strategie de a mânca mai puțin. Așa se vor reduce toate riscurile pentru sănătate.

Oamenii de știință au explicat cum se poate alunga foamea. În acest fel revin energia și fericirea, susțin cei de la King’s College din Londra.

Postul intermitent de 14 ore are un efect benefic asupra stării de spirit, energiei și foamei, se arată în lucrarea prezentată la Conferința Europeană de Nutriție de la Belgrad, scrie doctorulzilei.ro.

Potrivit rezultatelor cercetărilor, limitarea consumului de alimente la doar 10 ore, de exemplu între orele 19.00 și 9.00, are un efect pozitiv.

În studiul reeallizat, cercetătorii britanici au folosit date de la voluntari care și-au înregistrat starea de sănătate folosind aplicația ZOE. Astfel, peste 37.000 de persoane au participat, mâncând normal timp de o săptămână, în timp ce în următoarele două săptămâni li s-a cerut să mănânce doar în timpul a 10 ore alese ale zilei.

Concluziile: Cei care au ținut post 14 ore pe zi aveau mai multă energie, aveau o dispoziție mai bună și le era mai puțin foame.

„Acesta este cel mai mare studiu realizat în afara unui mediu strict controlat pentru a arăta că postul intermitent poate îmbunătăți sănătatea. Este interesant să constatăm că nu trebuie să ne restrângem foarte mult pentru a vedea rezultate pozitive. Un interval de timp de zece ore pentru dietă este tolerabil pentru majoritatea oamenilor ”, a spus dr. Sarah Berry.

 

Alimentele care ne fac cel mai mult să ne simțim sătui, care „umplu” sunt alimentele care conțin multe fibre – alimentele vegetale, inclusiv cerealele integrale, cele care conțin proteine și cele care conțin multă apă.

Indicele de sațietate al alimentelor, un instrument folosit în diete

Pe acesta scară a sațietății, iată alimentele care, consumate preponderent, țin foamea cel mai departe: cartofii fierți, ouăle, ovăzul, peștele, supele, carnea slabă, iaurtul grecesc. Nu uitați că și legumele și zarzavaturile, brânză de vacă slabă, leguminoasele, fructele, quinoa, fructele şi semințele oleaginoase și uleiul de cocos îți vor ține de foame câteva ore bune, mai scrie doctoruzilei.ro.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *