Tânăr din Iași, în stare gravă la spital, după ce a aruncat o petardă lângă o canistră cu combustibil

Tânăr din Iași, în stare gravă la spital, după ce a aruncat o petardă lângă o canistră cu combustibil

Tânărul, în vârstă de 30 ani, a fost dus sâmbătă seară la Spitalul „Sfântul Spiridon” din Iaşi cu arsuri pe 75% din suprafaţa corpului, după ce a aruncat o petardă în apropierea unei canistre cu combustibil transmite site-ul local Ziarul de Iași.

Incidentul a avut loc în cartierul ieșean Galata. Canistra în care se afla combustibilul a luat imediat foc după ce tânărul a aruncat petarda lângă ea, potrivit primelor informații.

El a încercat apoi să intervină și să stingă focul, în condiţiile în care în zonă se jucau mai mulţi copii, moment în care a fost cuprins de flăcări.

Bărbatul a suferit arsuri de gradele al doilea şi al treilea, pe trei sferturi din suprafaţa corpului, potrivit medicilor.

„Tânărul are arsuri pe aproximativ 75 la sută din suprafaţa corpului, de gradele al doilea şi al treilea, pe ambele membre inferioare, abdomen, torace şi la nivelul feţei. Au fost afectate inclusiv căile aeriene. A fost sedat şi intubat de echipa SMURD de Terapie Intensivă”, a declarat Diana Cimpoeşu, medic-şef UPU-SMURD Iaşi.

Tânărul a ajuns la Unitatea de Primire a Urgenţelor, urmând să fie preluat de medicii de la Secţia de Chirurgie Plastică, a adăugat Diana Cimpoeşu.

  

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *