Ultimii locuitori ai unui oraș-fantomă îndură frigul în containere. Cum își bate joc statul român de oamenii rămași fără case

Ultimii locuitori ai unui oraș-fantomă îndură frigul în containere. Cum își bate joc statul român de oamenii rămași fără case

În Aninoasa locuiesc aproximativ 5.000 de oameni. Orașul și-a pierdut strălucirea după ce minele din zonă au încetat să funcționeze, ceea ce a dus la adevărate tragedii sociale.

Cutremurele în lanț din acest an n-au făcut decât să șubrezească și mai mult blocurile vechi de peste un secol, iar oamenii au fost evacuați și mutați în containerele puse la dispoziție de autorități.

La aproape un an de la relocare în containerele sociale, situația sinistraților este în continuare critică. E frig, iar apa se infiltrează prin acoperiș.

Panică la metroul bucureștean – Un tren a rămas blocat între stații – Aglomerație de nedescris

Între timp, autoritățile fac promisiuni după promisiuni.

Oficialii pasează responsabilitatea de la unii la alții. De exemplu, prefectul a spus că „speră” că primarul a făcut demersurile necesare.

Deși Guvernul a alocat de luni bune banii pentru reabilitarea locuințelor vechi de peste un secol, locuitorii din Aninoasa par să fi fost condamnați de birocrația după care se ascund politicienii. Zeci de studii de fezabilitate și proiecte de urbanism au pus piedici în calea lucrărilor. 

Două trenuri au întârzieri uriașe din cauza unui incident la ieșirea din stația Azuga

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *