Război în Ucraina, ziua 722: Ucraina a semnalat decolarea mai multor bombardiere ruseşti, în regiunea Murmansk, în nord-estul Rusiei. La ce se așteaptă Kievul – LIVE TEXT

Război în Ucraina, ziua 722: Ucraina a semnalat decolarea mai multor bombardiere ruseşti, în regiunea Murmansk, în nord-estul Rusiei. La ce se așteaptă Kievul – LIVE TEXT

UPDATE 6:30 – Ucraina a semnalat decolarea mai multor bombardiere ruseşti

Ucraina a avertizat, joi dimineaţa, că un grup de bombardiere ruseşti a decolat de la o bază din Rusia, ceea ce a ridicat temerile privind noi bombardamente, informează AFP.

  Forţele aeriene ucrainene au declarat într-un mesaj postat pe reţeaua de socializare Telegram că mai multe Tupolev Tu-95MS au decolat de pe aerodromul Olenia din regiunea Murmansk, în nord-estul Rusiei.

Forţele aeriene au raportat deja decolarea acestor bombardiere strategice din epoca sovietică la începutul lunii februarie şi din nou luna trecută.

La sfârşitul lunii decembrie, Rusia a folosit aceste avioane pentru a efectua un val de atacuri asupra oraşelor ucrainene, inclusiv asupra capitalei Kiev, soldate cu 39 de morţi.

UPDATE 5:10 – Vladimir Putin, surprins de lipsa unor „întrebări tăioase” în interviul cu Tucker Carlson

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat că îi este recunoscător prezentatorului de televiziune american de dreapta Tucker Carlson pentru interviul acordat săptămâna trecută, dar a fost surprins de lipsa unor „întrebări tăioase”, scrie The Guardian.

 Fosta vedetă a postului Fox News, Carlson, a publicat săptămâna trecută un interviu de două ore cu Putin la Moscova, care a ţinut prima pagină a ziarelor din întreaga lume.

Putin i-a spus miercuri prezentatorului televiziunii ruse, Pavel Zarubin, că ar fi vrut ca Tucker Carlson să aibă un comportament mai agresiv, ceea ce i-ar fi dat dreptul de a răspunde la fel de ascuţit.

„Sincer să fiu, am crezut că se va comporta agresiv şi va pune aşa-zise întrebări tăioase. Nu doar că eram pregătit pentru acest lucru, ci mi-am dorit acest lucru, pentru că mi-ar fi dat ocazia să răspund în acelaşi mod”, a declarat Putin în comentariile difuzate miercuri.

În orele care au urmat interviului lui Zarubin nu a existat niciun semn de răspuns din partea lui Carlson, în afară de o aprobare entuziastă a calităţii sistemului de metrou din Moscova.

Interviul lui Carlson a fost primul pe care Putin l-a realizat cu un jurnalist american de la începutul invaziei Rusiei în Ucraina, în urmă cu aproape doi ani, iar în cadrul acestuia Putin a declarat că Occidentul trebuie să înţeleagă că este „imposibil” ca Rusia să fie învinsă în Ucraina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *