Șeful poliției de la Chișinău spune că oligarhul prorus Ilan Șor a trimis sute de persoane la București ca să sprijine protestul AUR de la Congresul PPE. Ce sume li s-au promis

Șeful poliției de la Chișinău spune că oligarhul prorus Ilan Șor a trimis sute de persoane la București ca să sprijine protestul AUR de la Congresul PPE. Ce sume li s-au promis

Oligarhul prorus Ilan Șor, condamnat în lipsă în Republica Moldova, a vrut să trimită peste 200 de persoane la București pentru a participa la protestul AUR din timpul Congresului PPE, a anunțat joi șeful poliției de la Chișinău, Viorel Cernăuțeanu, într-o conferință de presă, informează Moldova1.md. Protestatarii de serviciu urmau să fie plătiți cu circa 500 de euro pe zi.

„Privind acțiunile care se pregăteau pentru ziua de ieri (n.red. – miercuri, 6 martie) la București, erau pregătite peste 200 de persoane să meargă la București, dar organizate aici, la Chișinău. Sumele care urmau a fi achitate pentru fiecare persoană care participă la București, la reuniune, pentru a compromite cumva evenimentul, ajungeau la sute de euro pe zi. Deci, ca să înțelegeți, la un microbuz de 20-22 de persoane, suma alocată era de 10.000 de euro”, a spus Viorel Cernăuțeanu.

Potrivit oficialului moldovean, autorităţile din Republica Moldova, în colaborare cu autorităţile din România, au reuşit să împiedice aceste acţiuni, dar „clar au fost o parte dintre ei care au reuşit să ajungă la Bucureşti”.

Câteva sute de susținători ai partidului AUR condus de George Simion au protestat miercuri, 6 martie, în fața centrului Romexpo, unde s-a desfășurat congresul Partidului Popular European.

„Regretabil este că această intenție de organizare a protestelor vine din partea unui alt partid de la București. Urmau să se consolideze cu așa-numiții protestatari de la noi. A fost pe rețelele de socializare, știm cu toții: Partidul AUR planifica aceste acțiuni la București”, a precizat Viorel Cernăuțeanu.

Potrivit lui șefului Poliției de la Chișinău, aproape 5 milioane de lei, bani introduși ilegal din Rusia, erau destinați pentru finanțarea ilegală a grupului Șor pentru acțiuni subversive și destabilizări.

Congresul PPE de la București, desfășurat la Romexpo pe 6 și 7 martie, a adunat peste 2.000 de delegați din 40 de țări și mai mulți șefi de state și de guverne.

  

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *