Calea ferată a Rusiei prin Ucraina ocupată este „aproape finalizată” și ar putea reprezenta o „problemă serioasă”, recunoaște șeful spionajului militar ucrainean

Calea ferată a Rusiei prin Ucraina ocupată este „aproape finalizată” și ar putea reprezenta o „problemă serioasă”, recunoaște șeful spionajului militar ucrainean

Linia de cale ferată pe care o construiește Rusia în Ucraina ocupată este aproape finalizată și ar putea reprezenta o „problemă seroasă”, a avertizat șeful serviciului ucrainean de informații militare, Kirilo Budanov, potrivit The Telegraph.

 

Calea ferată a Rusiei prin Ucraina ocupată este „aproape finalizată”

 

„Rusia chiar construiește de peste un an o cale ferată pentru a se conecta cu teritoriile noastre sudice ocupate temporar. Acest proces este aproape finalizat și ar putea reprezenta o problemă serioasă pentru noi”, a declarat Kirilo Budanov pentru televiziunea națională ucraineană.

Calea ferată leagă orașul Rostov-pe-Don din Rusia de Crimeea, un hub logistic-cheie pentru ruși în sudul Ucrainei. Noua linie feroviară reprezintă o alternativă la Podul Kerci, trecând prin teritorii ocupate importante, cum ar fi Donețk, Mariupol și Berdiansk.

După victoria obținută la alegerile prezidențiale în care nu a avut un contracandidat real, Vladimir Putin anunța că a fost finalizat segmentul feroviar dintre Rostov-pe-Don și Berdiansk.

 

„Misiunea” Ucrainei – să împiedice finalizarea construcției

 

Andrii Yusov, purtător de cuvânt la serviciului ucrainean de informații militare, declara luna trecută că Moscova „încearcă să își consolideze conexiunea feroviară” ca urmare a frecventelor atacuri ucrainene asupra Podului Kerci din Crimeea.

„Misiunea” Kievului este să împiedice finalizarea construcției feroviare, mai spunea Yusov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *