Stoica (USR): Ministra Muncii a recunoscut că lipsesc 10 miliarde pentru majorarea pensiilor, iar ministrul Finanțelor a recunoscut că nu vor crește taxele în 2024, că e an electoral, dar în 2025 prăpădul vine peste noi (VIDEO)

Stoica (USR): Ministra Muncii a recunoscut că lipsesc 10 miliarde pentru majorarea pensiilor, iar ministrul Finanțelor a recunoscut că nu vor crește taxele în 2024, că e an electoral, dar în 2025 prăpădul vine peste noi (VIDEO)

Deputata USR Diana Stoica a declarat luni, pentru B1 TV, că nu există bani suficienți pentru majorarea de pensii din septembrie, cum însăși Simona Bucura Oprescu, ministra PSD a Muncii, a recunoscut. Stoica a mai susținut că nu vor crește taxele anul acesta, că e an electoral, dar vor fi majorate în 2025, cum chiar Marcel Boloș, ministrul Finanțelor susținut de PNL, a recunoscut.

Declarațiile au fost susținute în cadrul emisiunii „Bună, România!”, moderată de Radu Buzăianu și Răzvan Zamfir pe B1 TV.

 

Stoica: Nu sunt bani pentru creșterea pensiilor din septembrie

 

„În Parlament, dna ministră a Muncii a spus că lipsesc, din bugetul pe care PSD și PNL l-au aprobat cu majoritate de voturi, 10 miliarde de lei pentru recalcularea din septembrie. Există stenograme, asta e partea bună la Parlament, că există înregistrări și stenograme. În Comisia de Muncă, există înregistrările și le puteți găsi.

Dacă ministrul Muncii, care gestionează pensiile, spune că nu e (suma necesară)…”, a declarat Diana Stoica.

Deputata USR a făcut astfel referire la o afirmație a ministrei Bucura Oprescu din Parlamentul României: „Vă dau fișa financiară a proiectului, astfel încât dvs să vedeți exact care e impactul. Față de majorarea cu 13,8%, care majorare oricum era prevăzută și pe actuala formulă a legii, impactul suplimentar e de 10 miliarde”.

 

Stoica: Taxele vor crește anul viitor

 

„Dl Boloș ne-a spus acum câteva săptămâni (că vor crește taxele în 2025). (Buzăianu: declarație nefericită și aia, nu se pune!). Nefericiți suntem noi că-l avem pe el ministrul Finanțelor, dar dânsul asta a spus și toate televiziunile au dat în loop aceste declarațiile, că nu vor crește în 2024, că e an electoral, dar în 2025 prăpădul vine peste noi. Așa a spus!”, a mai susținut Diana Stoica.

Deputata USR a făcut astfel referire la o declarație a ministrului Boloș de la finele lunii februarie: „Vorbind realist, cred că în prima jumătate a anului 2025 se vor lua măsurile fiscale care, probabil, vor intra în vigoare începând cu 1 iulie 2025. Acest lucru rămâne de văzut, ce va stabili noul guvern, dar 2024 este anul fără impozite și taxe”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *