Csatlakozni lehet a magyarországi zarándokokhoz

Csatlakozni lehet a magyarországi zarándokokhoz

Maros megyében lehetőség van akár csak egy napra csatlakozni azokhoz a zarándokokhoz, akik Magyarországról indultak és Csíksomlyóra tartanak, gyalogszerrel. Az Erdélyi Kárpát-Egyesület (EKE) közösségi oldalán olvasható felhívás szerint két magyarországi csoport is eléri szerdán és csütörtökön Marosvásárhely környékét, majd indulnak tovább Marosszentgyörgyről. Maros megye területén a helyi EKE képviselői kísérik őket, de

bárki csatlakozhat hozzájuk.

Az egyik magyarországi csoportot – amelynek kilenc tagja van – Hernádi Tamás vezeti, és ők szerdán este érnek Marosszentgyörgyre, majd csütörtök reggel haladnak tovább. A másik csoportot, amelynek vezetője dr. Szabó Tamás, egy tucatnyian alkotják, és ők pénteken reggel indulnak tovább Marosszentgyörgyről.

Mindkét csoport Marosszentgyörgyről Jobbágyfalváig halad, egy nap alatt megtéve 19 kilométert. Majd a következő napon elérik Maros megye határát, 25 kilométeres gyaloglás után Sóváradnál.

Aki szeretne csatlakozni a Maros megyén áthaladó magyarországi zarándokcsoportokhoz, érdeklődhet a lehetőségekről Szilágyi Esztertől a 0770 373 530-as telefonszámon.

Please follow and like us:
Pin Share