„Barbie”, primul film regizat de o femeie care a depășit pragul de un miliard de dolari încasări la nivel global

„Barbie”, primul film regizat de o femeie care a depășit pragul de un miliard de dolari încasări la nivel global

Filmul „Barbie”, realizat de Greta Gerwig, a depăşit pragul de un miliard de dolari încasări la box-office-ul mondial la doar trei săptămâni de la lansare, fiind o premieră pentru un film regizat de o femeie, transmite AFP, citată de Agerpres.

Comedia a atins în acest weekend încasări de peste 1,03 miliarde de dolari la nivel mondial, fiind primul film din istoria de un secol a Warner Bros care a depăşit acest prag într-un interval atât de scurt, potrivit estimărilor companiei de specialitate Exhibitor Relations.

Astfel, „Barbie” a devenit cel de-al şaselea film care depăşeşte pragul de un miliard de dolari încasări după pandemia de COVID-19, potrivit Variety.

Cu Margot Robbie şi Ryan Gosling în rolurile Barbie şi Ken, comedia aduce în prim-plan legendara păpuşă Mattel care se aventurează alături de Ken în lumea reală. Devenit fenomen cultural, filmul a generat un val de roz la nivel global: ţinute vestimentare, accesorii diverse, dar și sicrie roz cu imaginea celebrei păpuşi.

Greta Gerwig este actriţă, scenaristă şi regizoare. A devenit cunoscută graţie filmelor „Lady Bird” (2017) şi „Little Women” (2020) şi a scris scenariul „Barbie” alături de Noah Baumbach.

Ce poziție ocupă „Oppenheimer”

Pe cea de-a doua poziţie a box-office-ului nord-american a urcat duminică filmul de acţiune „Meg 2: The Trench”, a cărui acţiune se petrece în adâncimile oceanului, locuite de megalodoni, rechini gigantici înfricoşători. Pelicula a obţinut deja încasări de 30 de milioane de dolari după primele zile în cinematografe.

„Oppenheimer”, în regia lui Christopher Nolan, un portret al creatorului bombei atomice, coboară pe cea de-a treia poziţie după ce a încasat în weekend 28,7 milioane de dolari. Drama istorică a obținut în total, de la lansarea sa în cinematografe, 552 de milioane de dolari la nivel global.

  

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *