Cum te prinzi cine e escroc pe Facebook Marketplace. Așa te păzești de hoți

RMAG news

Facebook Marketplace este o platformă cu peste 250 de milioane de magazine și peste 1 miliard de achiziții pe lună, fiind o destinație de încredere pentru cumpărători și vânzători de bunuri variate, de la smartphone-uri și mobilier la produse cosmetice și jocuri.

Cu toate acestea, această piață online aglomerată și ușor accesibilă este, de asemenea, un magnet pentru escroci. Utilizatorii care au folosit Facebook Marketplace au văzut mesaje de scam. Iată câteva sfaturi pentru a evita capcanele acestora.

Cum depistezi escrocheriile pe Facebook Marketplace

Escrocheriile pe Facebook Marketplace pot părea convingătoare, dar atunci când ești conștient de semnele eveident, este ușor să le identifici.

Verifică profilul vânzătorului înainte de a trimite un mesaj. Lipsa unei imagini de profil, a unui banner de imagine sau a listărilor anterioare pe Marketplace ar putea indica un cont fals.

Prețurile scăzute la articole de valoare ridicată ar trebui să ridice semne de întrebare. Evită să cazi în capcana produselor listate la prețuri extrem de mici, deoarece este posibil să primești un produs contrafăcut sau să nu-l primești deloc.

Folosește doar metode de plată de încredere, cum ar fi PayPal sau Facebook Checkout, pentru a finaliza achiziția și evită vânzătorii care insistă asupra altor platforme de plată.

Atât cumpărătorii, cât și vânzătorii ar trebui să comunice exclusiv prin intermediul Facebook Marketplace. Refuză cererile de a migra pe alte aplicații de mesagerie, cum ar fi Telegram sau Signal.

Te-ai putea întâlni cu vânzătorul sau cumpărătorul

Întâlnirea în persoană cu vânzătorul îți oferă posibilitatea de a examina produsul înainte de a plăti. Evită listările care refuză întâlnirea în persoană sau care solicită o mică plată în avans.

Fii atent la solicitările de plată mică în avans pentru a rezerva un produs. Evită să plătești în avans și, dacă alegi să continui cu tranzacția, folosește metoda oficială de plată Facebook Pay.

Dacă ești păcălit pe Facebook Marketplace, poți solicita un ramburs prin politica de Protecție a Achizițiilor a Facebook-ului sau poți raporta vânzătorul pentru investigație. Până la urmă, este important să fii vigilent și să acorzi atenție semnelor de avertizare pentru a evita escrocheriile pe Facebook Marketplace.

Please follow and like us:
Pin Share