Traian Băsescu face scut în jurul generalului negru. Cum a izbucnit la adresa lui Năstase: “Are tupeul să spună că i-a făcut Coldea dosarul. NU!”

Traian Băsescu face scut în jurul generalului negru. Cum a izbucnit la adresa lui Năstase: “Are tupeul să spună că i-a făcut Coldea dosarul. NU!”

“Are tupeul să spună că i-a făcut Coldea dosarul. NU! Colegii tăi te-au denunțat. În cazul Zambaccian, marele Adrian Năstase a fost denunțat de Sechelariu și mai era o doamnă de la Inspectoratul în Construcții pentru că a fost în China și în loc să vadă de discuții, a umplut un container, cu construcții, cu ce mai avea nevoie. Năstase spune, printre altele, că i-ar fi făcut Coldea dosarul. Eu știu ce am văzut la Cotroceni, că a trebuit să aprob începerea urmăririi penale”, a declarat Traian Băsescu.

Izbucnirea fostului președinte în presă vine după ce fostul premier Adrian Năstase a făcut declarații incendiare la Realitatea PLUS. Năstase a spus că a fost primul experiment politic al serviciilor și a susținut că Băsescu l-a abordat și i-a mărturisit că dosarele i-au fost făcute de Coldea.

Traian Băsescu a recunoscut, în 2016: “Eu l-am creat pe Coldea”. Ce l-a determinat să-i numească pe generaul negru și Codruța Kovesi la SRI și DNA

“După 2004, Monica Macovei a creat DNA-ul, apoi în 2006 au fost schimbați șefii serviciilor de informații. Atunci a venit Florian Coldea și a fost o lungă perioadă de timp un instrument pentru statul represiv condus, în perioada aceea, de Traian Băsescu. 

În ceea ce mă privește, cred că am fost primul experiment în acțiunea cu obiective politice în care Florian Coldea a fost implicat.

După 2005, de fapt în 2006 mult mai serios, s-a început o acțiune împotriva mea în chestiunea cu finanțarea campaniilor electorale. Atunci ceea ce s-a urmărit a fost scoaterea mea din jocul politic. 

La o recepție la Ambasada Republicii Moldova, el m-a abordat și mi-a zis: “Adriane, să știi că nu eu ți-am făcut dosarele, ci Coldea!””, a spus Adrian Năstase.

 

Please follow and like us:
Pin Share