Jucătoarea sărutată de preşedintele federaţiei spaniole de fotbal spune că s-a simțit „vulnerabilă și victima unei agresiuni”

Jucătoarea sărutată de preşedintele federaţiei spaniole de fotbal spune că s-a simțit „vulnerabilă și victima unei agresiuni”

Atacanta spaniolă Jenni Hermoso a declarat vineri, 25 august, că nu și-a dat consimțământul să fie sărutată pe gură de președintele federației de fotbal a Spaniei, Luis Rubiales, după câștigarea Cupei Mondiale de fotbal feminim, transmite The Guardian.

Rubiales se confruntă de câteva zile cu critici acerbe, precum şi cu o anchetă a Fifa, după ce a apucat-o de cap pe Hermoso şi a sărutat-o în timpul prezentării trofeului finalei Cupei Mondiale de fotbal feminin.

Federația explicase la acel moment presei că a fost „un gest reciproc, total spontan, din cauza bucuriei imense pe care o produce câştigarea unei Cupe Mondiale”.

Vineri seară, Hermoso a emis un comunicat în care a dezmințit afirmațiile potrivit cărora sărutul a fost consimţit.

„M-am simţit vulnerabilă şi victimă a unei agresiuni, a unui act impulsiv şi sexist, deplasat şi fără niciun consimţământ din partea mea”, a transmis Jenni Hermoso.

Sportiva a spus că gestul a lăsat-o inițial „șocată”, dar acum a simțit nevoia să-l denunțe public.

„Simt nevoia să denunț ceea ce s-a întâmplat pentru că eu consider că nicio persoană, în niciun mediu de muncă, sport sau social, nu ar trebui să fie victimă a acestui tip de comportament neconsensual”, a spus Hermaso.

Vineri, a fost convocată o ședință de urgență în cadrul federației de fotbal. La finalul ei, Luis Rubiales a anunțat într-o conferință că nu-și dă demisia și a reclamat un „feminism fals” şi un „asasinat social”.

„Nu voi demisiona. A fost un sărut spontan, reciproc, euforic şi, mai presus de toate, consimţit. ”, a declarat Luis Rubiales.

După acest anunț, 81 de fotbaliste spaniole au semnat o petiție prin care anunță că nu se vor mai prezenta la echipa națională cât timp Rubiales rămâne președintele federației, notează GSP.

  

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *