Belgia învinge Luxemburg în ultimul test dinaintea EURO 2024

RMAG news

Selecţionata de fotbal a Belgiei, viitoarea adversară a României la EURO 2024, a învins echipa Luxemburgului cu scorul de 3-0 (1-0), sâmbătă, la Bruxelles, în ultimul său test dinaintea turneului final al Campionatului European din Germania.

”Diavolii roşii” au fost conduşi de atacantul Romelu Lukaku, care a reuşit o dublă (42 – penalty, 57), celălalt gol fiind înscris de Leandro Trossard (82). Lukaku a ajuns la 85 de goluri marcate la naţională, în 115 selecţii.

Belgia şi-a creat ocazii cu dificultate în faţa unei echipe compacte, dar a mai ratat prin Kevin De Bruyne, Trossard şi Doku.

Fundaşul lateral Thomas Meunier a părăsit terenul după numai 16 minute, accidentat la coapsă.

Belgia a aliniat echipa: Koen Casteels – Thomas Meunier (Maxime De Cuyper, 16), Wout Faes, Axel Witsel (Aster Vranckx, 46), Timothy Castagne (Johan Bakayoko, 64) – Orel Mangala, Amadou Onana (Zeno Debast, 64) – Leandro Trossard, Kevin De Bruyne (Charles De Ketelaere, 72), Jérémy Doku (Yannick Carrasco, 64) – Romelu Lukaku.

Miercuri, Belgia a dispus de Muntenegru cu 2-0, în alt meci amical. Jucătorii antrenaţi de Domenico Tedesco vor beneficia de câteva zile libere, înainte de a pleca în Germania, unde vor debuta în Grupa E pe 17 iunie, contra Slovaciei.

România va debuta la EURO 2024 pe 17 iunie, împotriva Ucrainei, la Munchen, iar apoi va mai înfrunta în Grupa E selecţionatele Belgiei, pe 22 iunie la Koln, şi Slovaciei, pe 26 iunie la Frankfurt.

The post Belgia învinge Luxemburg în ultimul test dinaintea EURO 2024 appeared first on Cotidianul RO.

Please follow and like us:
Pin Share