Fél év alatt kétszázöt medveriasztást kapott a csendőrség

Fél év alatt kétszázöt medveriasztást kapott a csendőrség

Az elmúlt héten bejelentés érkezett Csíkkozmásról, Siménfalváról, Oroszhelyről, Csíkszeredából, Gyergyószentmiklósról, Parajdról, Sántatelekről, Máréfalváról, Maroshévízről, Tusnádfürdőről, Zsögödfürdőről, Székelykeresztúrról és Csíkszentdomokosról is medve jelenléte miatt – áll a közleményben. Június 17-én, hétfőn Csíksomlyón jelezték egy medve jelenlétét Ro-Alert-üzeneten keresztül.

A Hargita Megyei Csendőrfelügyelőségnek öt alkalommal kellett beavatkoznia a medvék elűzéséhez, mivel a többi esetben a medvék már nem voltak jelen a bejelentők által megjelölt helyeken. A közlemény szerint

az öt megerősített esetből hármat Csíkszeredából jeleztek június 10-17. között.

Az első esetben a vadállat eltávolításához kellett megalakítani a beavatkozó csapatot.

Június 16-án Sántatelekről érkezett bejelentés, ahol a beavatkozó csapat a medve áthelyezése mellett döntött. A Csíkkozmáson jelentett medvét az erdőbe kergette a kiérkezett csendőrcsapat – tájékoztatott a csendőrség.

Az év eleje óta 205 hívást jegyeztek a Hargita Megyei Csendőrfelügyelőségen lakott területek közelében észlelt medve miatt. A csendőrség minden esetben beavatkozó csapatot küldött a helyszínre.

Please follow and like us:
Pin Share