Városból ki, városba be: türelemre van szükség

Városból ki, városba be: türelemre van szükség

Körforgalom épül a csíkszeredai Hargita és Hajnal utcák találkozásánál, ezért újabb forgalmi módosításokat eszközöltek – hívta fel a járművezetők figyelmét a csíkszeredai városháza Facebook-bejegyzésben.

Hétfő reggeltől lezárták a Hajnal utca Hargita utcai bejáratát,

a Hargita utcában ugyanakkor mindkét irányban megnyitották a forgalmat, jelzőlámpa irányításával félsávon lehet haladni.

A Hajnal utcába az Akác utca és a Fürdő utca irányából hajthatnak be a járművezetők. A forgalomkorlátozás várhatóan július 10-ig tart.

Az elmúlt hetekben megszokott közlekedési rend miatt hétfőn sokan még mindig a Hajnal utca irányából közelítették meg a Hargita utca városvégi szakaszát, itt azonban a lezárás miatt vissza kellett fordulniuk. Nem várt bonyodalmak is adódhatnak, hétfő délután, csúcsidőben például egy sörgyár irányából érkező teherautó a tiltás ellenére a Hajnal utcába tért, azonban amíg az útlezáráshoz használt elemeket a sofőr és segítője félrevette, a mögötte lévő autók „beragadtak”, közben pedig a szemből érkezők is zöld lámpát kaptak, így jó néhány percig senki sem tudott haladni semerre.

Olvasóink jelzései szerint a reggeli és délutáni csúcsidőben az autósorok az Olt-hídon túli részig, illetve a Rét utca közepéig is elértek.

Please follow and like us:
Pin Share