Euro 2024. Danemarca – Anglia 1-1: Egalul îi apropie pe elevii lui Gareth Southgate de calificarea în optimile de finală

RMAG news

UPDATE: Danemarca – Anglia 1-1: Elevii lui Gareth Southgate la un pas de optimile de finală după remiza din meciul cu Danemarca

Anglia se confruntă cu Danemarca joi seara pe Deutsche Bank Park din Frankfurt, de la ora 19.00, în Grupa C, având șansa de a se califica pentru fazele eliminatorii ale Euro 2024 cu un meci înainte de finalul grupelor. Aceasta este prima întâlnire dintre cele două echipe de la semifinalele Euro 2020, când Anglia a câștigat 2-1 după prelungiri.

Christian Eriksen, revenit pe scena continentală la 1.100 de zile după stopul cardiac suferit la Euro 2020, a marcat în meciul Danemarcei împotriva Sloveniei, dar golul său a fost anulat, meciul terminându-se 1-1. Antrenorul Kasper Hjulmand a criticat lipsa de intensitate a echipei sale și a subliniat importanța menținerii unui nivel ridicat de energie pentru a obține puncte în următoarele meciuri.

Danemarca, clasată pe locul 21 în lume, a pierdut doar unul din ultimele 13 meciuri internaționale. Egalul cu Slovenia înseamnă că au câștigat doar unul din ultimele șase meciuri jucate în grupe la Euro. Cu doar patru victorii în 22 de întâlniri cu Anglia, danezii riscă eliminarea din faza grupelor pentru al doilea turneu major consecutiv. Nu trebuie uitat că Danemarca are un lor extrem de valoros care, într-o zi bună, se poate m,ăsura de la egal la egal cu forțele continentale.

Anglia, inspirată de Jude Bellingham, a câștigat cu 1-0 împotriva Serbiei în primul meci din grupă. Echipa lui Gareth Southgate are nevoie de o victorie împotriva Danemarcei pentru a se califica în optimile de finală încă dinaintea ultimului joc din grupă. Anglia a stabilit un record de cinci meciuri consecutive fără gol primit în faza grupelor Campionatului European și nu a pierdut un meci din grupă de la Euro 2004.

Antrenorul danez Hjulmand ar putea păstra aceeași echipă de start, în timp ce Southgate ar putea face schimbări minore, cu Trent Alexander-Arnold și Phil Foden, care ar putea rămâne pe banca de rezerve la startul jocului. Anglia va încerca să câștige primele două meciuri la un turneu european pentru prima dată, dar succesul împotriva Danemarcei nu este garantat, având în vedere istoricul recent al întâlnirilor lor.

Echipe probabile

Danemarca: Schmeichel – Andersen, Christensen, Vestergaard – Bah, Hjulmand, Hojbjerg, Kristiansen – Eriksen – Wind, Hojlund

Anglia: Pickford – Walker, Stones, Guehi, Trippier – Alexander-Arnold, Rice – Saka, Bellingham, Foden – Kane.

Este vizibil că Danemarca pornește cu șansa a doua în acest meci.

Please follow and like us:
Pin Share