Președintele clubului care face senzație în ligile inferioare trăiește de la fața locului minunea „tricolorilor”: „Au reușit să ne unească pe toți”

Președintele clubului care face senzație în ligile inferioare trăiește de la fața locului minunea „tricolorilor”: „Au reușit să ne unească pe toți”

România are parte de o susținere masivă în Germania, locul de desfășurare al Campionatului European din acest an. Un președinte, al cărui club face senzație în ligile inferioare, a vorbit pentru FANATIK despre cum se trăiește parcursul „tricolorilor”:

Președintele clubului „Getto-Dacii”, uimit de performanța României la Euro 2024: „Am un deja vu”

România se pregătește pentru meciul cu Olanda, din optimile de finală ale Euro 2024. Partida e programată marți, 2 iulie, de la ora 19:00, iar gazonul de pe Allianz Arena se prezintă impecabil. La meci va asista și unul dintre cei mai înfocați fani ai „tricolorilor”. Este vorba despre Bogdan Rotaru, președintele clubului „Getto-Dacii”, o echipă de români care activează în ligile inferioare din Germania.

„Știți cum e, Geto-Dacii contează mai puțin, clubul meu de suflet, pe care l-am înființat în Germania. Acum trăim românește și trăim doar pentru naționala României. Vorbeam și cu tine și pentru cei care au fost în 2019, cu naționala de tineret, la în Italia, am trăit începând cu meciul cu Ucraina, frumoasa victorie cu 3-0, un deja vu al lucrurilor frumoase petrecute acum cinci ani acolo. Dar un deja vu petrecut la o scară… Ori 100. Ori 1000 ai spus tu.

Este ceva extraordinar. Foarte important. Făcând o paralelă cu 2019. M-ai întrebat dacă Ianis Hagi poate face pasul spre fotbalul mare, dacă restul componenților naționalei de tineret pot face pasul, eu am spus că pot face pasul, dar împreună.

Nu au reușit mare lucru la echipele de club, dar îi vedem iar împreună, la cinci ani distanță sub un antrenor la fel, care a unit grupul și care a unit românii în primul rând. Ăsta e cel mai mare câștig al nostru. Nu performanța sportivă. Ci faptul că, uitați-vă ce e aici în Marienplaz. Te rog să iei camera de pe mine și să filmezi ce e aici.

Este extraordinar ce au reușit copiii ăștia, băieții ăștia, să ne unească pe toți împreună. Din toate colțurile Europei, de aici din Germania, foarte mulți. Numai cu unitate și dacă vom fi împreună putem reuși”, a declarat Bogdan Rotaru, în exclusivitate pentru FANATIK.

„Am o frică, dar vom cânta imnul nonstop!”

Înființată în vara lui 2011 echipa Geto-Dacii Garmisch-Partenkirchen, a patra din comuna Garmisch, a fost înscrisă în Liga a 12-a și a luat naștere datorită ieșeanului Bogdan Rotaru. Roti, așa cum îi spun prietenii, a plecat în urmă cu nouă ani în Germania, pentru un trai mai bun, dar n-a putut sta departe de fotbal nici acolo.

(n.r. – Batem Olanda?) Toată lumea e optimistă. Și eu pot să spun asta. Am băut două beri ca să fiu mai optimist. Pot să mai beau încă cinci, încă zece, dar rămân la fel de optimist. Totuși, am așa o frică în mine. E un meci care se poate termina cu calificarea noastră, să mergem mai departe, la Berlin, dar, Doamne ferește, se poate termină și cu un scor 3-0, 4-0 sau 5-0. Dar țineți minte ce vă spun.

Putem pierde astăzi la scor, dar eu, care sunt român și care am luat pulsul celor care sunt astăzi aici și care vor fi pe stadion, echipa asta, indiferent de rezultat, va fi aplaudată, vom cânta imnul României nonstop, nu doar la început, ci și pe parcursul meciului.

Performanță am făcut. Performanța nu e doar cea sportivă, doar să alergi după puncte și să ridici trofee. Ci unitatea între români, între diaspora și România. Bucuria fotbalului. Fiți uniți! Ajutați-vă! Numai așa vom reuși, uniți, și vom face lucruri mari! Și vom face lucruri mari! Nu fiți suporteri de rezultat! Fiți alături de România și la bine și la rău. Albastru, galben și roșu”. a continuat Roti.

„Vom ridica trofeul!”

Bogdan Rotaru e convins că naționala României poate depăși cea mai bună performanță a sa la un Campionat European. La Euro 2000, „tricolorii” au ajuns până în sferturile de finală, acolo unde au fost eliminați de Germania.

(n.r .- Cât de departe ajungem) Prima dată la Berlin, în sferturi, apoi la Dortmund, în semifinale și apoi iar la Berlin, în finală, și vom ridica trofeul”, a conchis președintele clubului „Getto-Dacii”.

Articol realizat cu sprijinul VODAFONE, partener de conectivitate al FANATIK la Euro 2024.

„TRAIM DOAR PENTRU ROMANIA!”. Geto-dacii din Germania ii susțin pe tricolori la Euro 2024

Please follow and like us:
Pin Share