Esőben, sárban, de annál jobb hangulatban kezdődött a Vibe Feszitvál

Esőben, sárban, de annál jobb hangulatban kezdődött a Vibe Feszitvál

A szerdai, nulladik nap után éledezik a Vibe, csütörtökön délben már oszladoztak a felhők, a kempingben pedig gyűltek a sátrak. A hivatalos megnyitón Soós Zoltán, Marosvásárhely polgármestere üdvözölte a korai fesztiválozókat, és buzdította azokat, akik még nem voltak: látogassanak ki az eseményre, amely idén a korábbiaknál is különlegesebbnek ígérkezik. Felidézte: Marosvásárhely mindig a változásra, az új ötletek megvalósítására törekszik,

a Vibe pedig nem csak egy egyszerű rendezvény, hanem egy virágzó partnerkapcsolat eredménye is egyben.

Idén a város önkormányzata 300 ezer lejjel támogatta az eseményt.

Péter Ferenc, Maros Megye Tanácsának elnöke kiemelte, ez az alkalom nem csak a fiataloknak, hanem a felnőtteknek is tökéletes alkalom a minőségi szórakozásra, kikapcsolódásra, ezért is támogatják jelentős összeggel a szervezését. A fesztivál egyik újdonsága a helyszínben rejlik, ugyanis

a korábbi területen közben onkológiai kórház épül, így a Vibe egészét költöztetni kellett.

Sófalvi Szabolcs, Marosszentgyörgy polgármestere örömét fejezte ki arra vonatkozóan, hogy a szervezők fáradságot nem ismerve tervezték újra a fesztivált, amely idén nagyjából 120 ezer résztvevőre számít. Rés Konrád-Gergely, a Vibe igazgatója szerint

csak az esemény fénypontjának számító Jason Derulo-koncertre legalább 30 ezren lesznek kíváncsiak.

Már érkeznek a fesztiválozók

Az eseménysátrak már nyitva állnak, az óriáskerék forog, a poharak tele, a hangulat már alakulóban van. Kezdődnek a Vibe Kolis programok is, ezeken többek között

dietetikus, gyermekkardiológus, közgazdász és marketing-szakember is előad csütörtökön, de késő délután rajtol a slam-poetry verseny is.

Várja az érdeklődőket a Gyógyszerész Klub, a Pro Agri sátor, és a Fashion Corner is. Az események kétségtelenül elkezdődtek, a Duma Duba sátránál is egy-kettőre beteltek a helyek.

Nem csoda, hiszen jókedvű, barátságos csapat látja vendégül a stúdióhoz érkezőket, a hallgatók testközelből is megismerhetik kedvenc műsorvezetőiket. A lehetőséggel már az első napon számos fesztiválozó élt:

egyesek az improvizációs és a szerencsekerekes játékba neveztek be, mások a műsorvezetőkkel elegyedtek laza beszélgetésbe.

A piros-fehéren virító Duma Duba előtt szelfizni is lehet, a későbbiekben, amikor a sár is felszárad, 360 fokos videót is lehet majd készíteni. A GaGa-stáb a fesztivál mindegyik napján várja az érdeklődőket.

Az érdekes programokon túl érdemes megemlíteni a gazdag étel-ital kínálatot. A finom illatot árasztó ételárusoknál

egy lángost átlagban 25 lejért, egy hétköznapi menüt vagy kürtőskalácsot 35-40 lej körüli összegért lehet megvásárolni.

Az italoknál is változóak az árak, az alkoholmentes italok is 10-15 lej körül mozognak, az alkoholtartalmúak 15 lejtől kezdődnek. Fizetni azonban csak egy módon lehet: a karszalagon elhelyezett RFID címkével. Ez azt jelenti, hogy

előbb a pénzfeltöltő pontoknál (cash point) kell pénzt helyezni a címkére, és csak ezután lehet fizetni az árusoknál.

A fesztiválozók hétfő délelőttig bármikor feltölthetnek, és le is vehetnek pénzt a karszalagról.

Már csütörtökön érdemes kilátogatni

A kempingben tett látogatásunkkor bokáig ért a sár, fiatalokból viszont nem volt hiány, a rossz idő ellenére legalább száz sátor volt felhúzva. Többen csak a csütörtök reggeli vonattal érkeztek, főként Kovászna és Hargita megyéből, ők még csak most fedezik fel a fesztivál területét. Akik a városból látogatnának ki, azoknak a buszos utazás is rendelkezésükre áll:

július 7-ig a marosvásárhelyi tömegközlekedési vállalat éjszakai járatokat is iktatott a menetrendjébe.

Éjszaka délóránként lehet a 10-es, 14-es, 19-es és 46-os vonalakon utazni. Egy vonaljegy 2 lejbe kerül, megvásárolható az autóbuszon levő POS-terminálon vagy a sofőrtől. A járatok menetrendjéről részletes tájékoztatást a vállalat honlapján találni.

Ami a zenei kínálatot illeti, a kora esti órákban már beindulnak a koncertek: 18 órától Manuel, 20 órától Dzsúdló, 22:30-tól ByeAlex és a Slepp áll a Mol színpadára. A Petőfi színpadon 17:40-től a Slágerebje, 19 órától Sisi, 21:15-től a 4S Street fog zenélni. Az MVM arénában este 21:30-tól egymás követik a lemezlovasok, a Black Boxban és a Weekend színpadán szintén. A 6. Vibe Fesztivál programja ide kattintva érthető el.

Please follow and like us:
Pin Share