Se montează camere de supraveghere pe Transfăgărășan. Turiștii care vor fi prinși hrănind urșii vor primi amenzi de până la 5.000 de lei

Se montează camere de supraveghere pe Transfăgărășan. Turiștii care vor fi prinși hrănind urșii vor primi amenzi de până la 5.000 de lei

Echipamente de monitorizare video vor fi instalate pe Transfăgărășan pentru a-i depista pe cei care hrănesc urșii, iar sancțiunile aplicate ajung până la 5.000 de lei, relatează Euronews.ro.

Pentru a-i descuraja pe turiștii care hrănesc animalele, Ministerul Mediului intenționează să schimbe legea pentru a permite autorităților locale să dea amenzi, în baza imaginilor înregistrate de camerele de luat vederi. Pe Transfăgărășan Vidraru, animalele sălbatice au devenit o atracție turistică. Mulți oameni se opresc să le dea de mâncare și să facă poze cu urșii.

„Ne propunem să instalăm și niște echipamente de monitorizare video. Am convenit ca împreună(n.r: cu Ministerul Transporturilor) să montăm niște panouri care să avertizeze turiștii participanți la trafic că hrănirea urșilor este interzisă prin lege. Am decis ca toți puii de urs până în șapte luni, care au o șansă să fie reabilitați, să fie mutați într-un centru care există deja în județul Harghita”, a precizat Mircea Fechet, ministrul Mediului.

A chemat insistent ursul spre el

La începutul lunii iunie, un șofer a fost la un pas să fie atacat de un urs pe care l-a chemat insistent spre el, după ce a oprit mașina pe Transfăgărășan,

La un moment dat, în timp ce se afla la volanul unei mașini care circula pe Transfăgărășan, bărbatul a văzut pe drum trei urși.

A oprit imediat mașina, apoi a început să-l cheme spre el pe cel mai apropiat dintre urșii aflați pe carosabil.

„Hai sus! Hai, măi, frumosule, hai sus!”, l-a îndemnat bărbatul. La un moment dat, animalul a mai făcut doi pași, apoi s-a ridicat instantaneu pe portiera mașinii, încercând să-l zgârie pe șofer.

Șoferul a plecat imediat, reușind să scăpe de atacul animalului sălbatic.

FOTO: 123 RF.com

  

  

Please follow and like us:
Pin Share