Burcă are sosie perfectă la EURO 2024. Fotbalistul care seamănă izbitor cu fundașul naționalei noastre e anchetat de UEFA

Burcă are sosie perfectă la EURO 2024. Fotbalistul care seamănă izbitor cu fundașul naționalei noastre e anchetat de UEFA

Andrei Burcă a părăsit Campionatul European, după eliminarea României, în optimi, de către Belgia. Pentru cei care nu știu asta și s-ar uita la un meci al Turciei ar putea jura însă că Burcă joacă acum pentru otomani.

Turcul Demiral este anchetat de UEFA pentru un salut nazist

Burcă și turcul Merih Demiral seamănă izbitor din punct de vedere fizic. Și la față și la statură. Ambii joacă fundaș central și ambii au ajuns la EURO din Arabia Saudită. Fotbalistul nostru de la Al Okhdood, Demiral de la Al Ahli.

Demiral a înscris ambele goluri pentru Turcia, în optimile de finală cu Austria, după două cornere executate de jucătorul lui Real Madrid, Arda Gulen.

Fotbalistul turc a intrat în atenția UEFA, după ce s-a bucurat la unul dintre golurile marcate cu brațele ridicate către suporteri. El a făcut cu ambele mâini semnul ”Lupilor gri”, o grupare turcă de extremă dreapta. Din acest motiv, riscă o suspendare.

La conferința de presă, el a declarat că a fost o expresie a mândriei turcești și că intenționează să o facă din nou atunci când se va ivi ocazia.

Nu este pentru prima dată când Demiral recurge la astfel de gesture. La 11 octombrie 2019, după golul marcat de Cenk Tosun, în victoria cu 1-0, pe teren propriu, împotriva Albaniei Demiral a fost unul dintre jucătorii turci care au participat la celebrarea controversată a golului printr-un “salut militar”.

În aceeași zi, el și-a declarat pe Twitter sprijinul deschis pentru ofensiva turcă în nord-estul Siriei. Postarea sa a fost lăudată de suporterii turci ai președintelui țării, Recep Tayyip Erdoğan, dar a atras critici din partea fanilor echipei Juventus.

Andrei Burcă se pregătește de un transfer în Emirate

“Burcă” al turcilor e mai tânăr ca Burcă al nostru cu cinci ani și are în spate o carieră solidă. Până la 26 de ani, el a jucat la Sporting Lisabona, Sassuolo, Juventus și Atalanta. Are 48 de meciuri pentru Turcia și patru goluri.

Dacă Demiral continua la EURO, urmând a întâlni sâmbătă Olanda, Andrei Burcă se pregătește de un transfer. El a încheiat conturile cu Al Okhdood. Presa arabă scrie că sunt șanse mari ca el să ajungă în Emiratele Arabe Unite, la Baniyas.

 

 

Please follow and like us:
Pin Share