Tizenegy református lelkészt szenteltek fel

Tizenegy református lelkészt szenteltek fel

A sepsiszentgyörgyi vártemplomi gyülekezet ad otthont az Erdélyi Református Egyházkerület éves közgyűlésének július 4–5-én.

A csütörtöki délután ünnepi istentisztelet keretében 11 református lelkészt szenteltek fel, akik júniusban sikeresen letették a második lelkészképesítő vizsgát, és ezután önálló gyülekezetük lehet. A szentelésen igét hirdetett a református egyházkerület püspöke, főtiszteletű Kató Béla, és többek között fellépett a házigazda gyülekezet kórusa is, amelyet Dénes Előd lelkész vezényelt.

Mint Kiss Gábortól, az egyházkerület sajtószóvivőjétől megtudtuk, Sepsiszentgyörgyön Aszalos Szidónia Honorátát, Balázs Gergőt, Barticel-Kiss Benjámint, ifj. Bíró Istvánt, Ilyés Hunor Istvánt, Lukács Róbert Zoltánt, Molnár Edét, Nagy Ádám Attilát, Ördög Sándort, Szabó Zoárd Attilát és Torkos Ákos Józsefet szentelték fel. A fiatal lelkészeket idősebb szolgatársak, esperesek áldották meg.

Az egyházkerületi közgyűlés pénteken a vártemplomi gyülekezet gyülekezeti termében folytatódik, amelyen az egyes ügyosztályok jelentései mellett az ellenőrző bizottságok, szövetségek jelentéseit is meghallgatják.

Please follow and like us:
Pin Share