Înghețata care conține acest îngredient este periculoasă pentru sănătate. Puțini români citesc eticheta

Înghețata care conține acest îngredient este periculoasă pentru sănătate. Puțini români citesc eticheta

Este sezonul în care se consumă cea mai multă înghețată și mulți români adoră acest produs. Pe cât este de bun, însă, pe atât de nociv poate fi, atrag atenția specialiștii în Sănătate. Poate conține un ingredient care provoacă diferite boli.

Ingredientul din înghețată care este dăunător organismului

Potrivit unui studiu, unele sortimente de înghețată, achiziționate din comerț, sunt mai dăunătoare decât restul. Înghețata cu consistență netedă și pufoasă este un pericol nebănuit, din cauză că provoacă anumite afecțuni inflamatorii cronice, potrivit science.org.

Cercetătorii atrag atenția că înghețata menționată are un ingredient care creează probleme intestinale, adică apare inflamația intestinală odată ajuns în stomac. Bolile metabolice sunt de asemenea o reală amenințare.

Atunci când cumpărați o înghețată de la un magazin citiți-i bine eticheta. Poate fi expirată sau poate avea E-uri și emulgatori care redau textura descrisă anterior. Emulgatorii se folosesc pentru a oferi un aspect și un gust plăcute.

Specialiștii spun că emulgatorii din înghețată întrerup bariera dintre sistemul imunitar și microbiom. Ei se aseamănă cu compușii specifici detergentului de vase sau de rufe, pentru a se forma acea textură cremoasă, netedă și dulce.

”Descoperirea trimite un mesaj foarte clar, că schimbările aduse aprovizionării cu alimente ne modifică microbiota și sănătatea”, explică Karen Madsen, microbiolog la Universitatea Alberta din Edmonton, Canada.

Emulgatorii perturbă și bariera dintre sistemul imunitar și flora intestinală. ”Studiul transmite un mesaj foarte clar că schimbările apărute în sursele noastre de hrană alterează flora intestinală și ne afectează sănătatea”, a mai explicat Karen Madsen.

În concluzie, evitați să mai cumpărați înghețată din comerț. Dacă totuși este pofta prea mare, nu ezitați să citiți foarte bine eticheta și să vă informați despre ingrediente. Posibil să faceți un pas înapoi când veți descoperi despre ce este vorba.

Rețetă simplă de înghețată naturală

De asemenea, cel mai bine este să vă preparați acasă înghețată, deoarece așa veți ști ce ingrediente ați utilizat. O rețetă pe care v-o sugerăm este formată din banane, cacao, miere de albine și iaurt. Cum procedați cu acestea?

Mai întâi trebuie să tăiați banana cubulețe. Acestea se vor pune la congelator într-o pungă. Când observați că sunt înghețate, le puneți într-un blender, peste adăugați mierea de albine, apoi cacao și iaurtul. Amestecați și serviți! Veți fi uimiți să constatați că este chiar mai bună decât cea din magazine. În plus, este în mod cert sănătoasă.

Please follow and like us:
Pin Share