Profesorul de la o universitate privată din Braşov suspectat că primea bani pentru a-i promova pe studenţi a fost reținut. Ce mită cerea

Profesorul de la o universitate privată din Braşov suspectat că primea bani pentru a-i promova pe studenţi a fost reținut. Ce mită cerea

Profesorul de la o universitate privată din Braşov suspectat că a primit mită în schimbul promovării examenelor de către studenţi a fost reţinut de procurori, informează agenția News.ro. Aceeaşi măsură preventivă a fost dispusă şi faţă de un alt inculpat, intermediar între profesor şi studenţii care plăteau pentru a trece examenele.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov au emis două ordonanţe de reţinere în dosarul de luare de mită, dare de mită, trafic de influenţă şi cumpărare de influenţă care vizează o universitate particulară din Braşov.

Unul dintre cei reţinuţi este profesorul care ar fi primit bani şi bunuri în schimbul promovării examenelor de către studenţi. Al doilea reţinut este un intermediar.

Sumele primite variau între 500 şi 2.500 de lei.

Sumele mai mici erau cerute şi date pentru examenele anuale, în timp ce sume mai mari plăteau cei care doreau să promoveze, fără a învăţa, examenul de licenţă. Printre cei suspectaţi că au plătit pentru a promova examenele sunt şi poliţişti şi un jandarm.

Potrivit Edupedu, profesorul reținut activează la Universitatea Spiru Haret de la Brașov.

Acțiunea a început pe 4 iulie, cu 20 de percheziții efectuate de polițiști și procurori în mai multe județe din țară, într-un dosar de dare și luare de mită.

  

  

Please follow and like us:
Pin Share