Actorul Ruslan Hanumak, prieten al președintelui Volodimir Zelenski, a părăsit Ucraina și se află în SUA: „Prefer să fiu trădător, dar să stau cu fiul meu”

Actorul Ruslan Hanumak, prieten al președintelui Volodimir Zelenski, a părăsit Ucraina și se află în SUA: „Prefer să fiu trădător, dar să stau cu fiul meu”

Actorul ucrainean Ruslan Hanumak, 34 de ani, prieten al președintelui Volodimir Zelenski, a părăsit în mod neașteptat Ucraina și a plecat în Statele Unite în timpul războiului, în ciuda legii marțiale, transmite radiodifuzorul public TSN.

În 2019, Ruslan Hanumak a fost unul dintre participanții-cheie în campania electorală a lui Zelenski.  Comediantul, fost coleg de platouri cu actualul președinte Volodimir Zelenski, cu care a fost coleg în grupul umoristic „Cartierul 95”, a vorbit despre plecarea sa într-o postare pe Instagram.

Hanumak a spus că se află în SUA pentru a fi alături de fiul său de 6 ani. Într-un videoclip, actorul apare alături de micuțul Artur, la Los Angeles.

El nu a explicat cum a reușit să treacă granițele, în condițiile în care, în Ucraina, este decretată legea marțială. Mai mult, Hanumak a sugerat că va rămâne în America.

El a spus, în limba rusă, că „prefer să fiu considerat trădător, dar să văd cum crește fiul meu”. Fosta soție a lui Hanumak locuiește în SUA cu Artur.

Nu te-am văzut de multe luni. În fiecare zi am retrăit acest moment. În fiecare noapte am vizualizat aceste cadre. Să te ridic deasupra mea… Lasă-mă să fiu trădător în ochii multora, dar fiul meu va crește alături de tatăl lui. Suntem din nou împreună!

Ruslan Hanumak:
View this post on Instagram

A post shared by Ruslan Hanumak (@hanumak)

În februarie 2022, când a început invazia rusă, Hanumak se afla încă în SUA împreună cu soția sa, bloggerița Alina Șamanska, de care a divorțat ulterior. Showmanul revenise în Ucraina la începutul anul 2023.

După izbucnirea războiului, în Ucraina a fost decretată legea marţială, iar bărbaților cu vârste cuprinse între 18 și 60 de ani li s-a interzis să părăsească țara.

Sunt exceptaţi de la regulă cei cu dizabilități, cei ce nu pot fi încorporaţi, cei care au trei sau mai mulți copii minori, şoferii care efectuează transporturi umanitare, pentru armată sau transporturi internaționale de mărfuri și pasageri, sportivii de performanţă, angajaţii din sectorul feroviar, maritim sau aviatic etc.

Presa rusă sugerează că plecarea lui Hanumak ar fi putut fi facilitată de Zelenski şi de şeful biroului său prezidențial, Andri Ermak.

  

  

Please follow and like us:
Pin Share