Bancomat aruncat în aer, la Arad. Suma uriașă furată de hoți

Bancomat aruncat în aer, la Arad. Suma uriașă furată de hoți

Vineri, 5 iulie 2024, la primele ore ale dimineții, un bancomat al unei importante bănci a fost aruncat în aer, în județul Arad. Hoții au reușit să sustragă sute de mii de lei din unitatea bancară.

Hoții au aruncat în aer un bancomat, în Arad. Au furat o sumă uriașă

Un nou incident grav a fost raportat în vestul țării, în județul Arad. În cursul acestei dimineți, un atac a fost consemnat la un bancomat din localitatea Șiria. Aparatul a fost aruncat pur și simplu în aer.

În zonă a izbucnit și un incendiu. Alarma a pornit automat, iar polițiștii au intervenit de urgență. A fost însă prea târziu pentru ca hoții să fie prinși. Ei au fugit cu o importantă sumă de bani.

Primele cercetări ale oamenilor legii au ajuns la concluzia că a fost vorba de un jaf bine calculat. Se pare că atacatorii au produs explozia cu ajutorul unui gaz special.

Ei au distrus într-o primă fază ATM-ul, nu însă si banii, care au dispărut din aparat. Într-o primă fază, surse din rândul anchetatorilor au vorbit de aproximativ 10.000 de euro dispăruți.

”A fost constituită echipa operativă extinsă, formată din polițiști ai Serviciului de Investigații Criminale, Poliția Municipiului Arad, polițiști criminaliști și alți specialiști, pentru efectuarea cercetării la fața locului”, a explicat IPJ Arad.

Prejudiciul ar fi însă unul mult mai mare. În jurul prânzului, Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Arad a anunțat că din bancomatul de la Șiria lipsesc 200.000 de lei, notează Aradon.

“Din administrarea probelor, până în acest moment, sunt întrunite elementele constitutive ale infracțiunii de furt calificat. Din bancomat au fost sustrași 200.000 de lei.

Prejudiciul total urmează a fi stabilit. Având în vedere particularitățile acestui caz, cercetările urmează a fi preluate de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad”, au anunțat anchetatorii.

În cursul acestei zile, în localitatea din Arad va ajunge și o echipă de specialiști din cadrul Direcției Investigații Criminale, pentru a acorda sprijin în derularea anchetei.

Please follow and like us:
Pin Share