Soția premierului spaniol Pedro Sanchez s-a prezentat în fața instanței în cazul de corupție care o vizează

Soția premierului spaniol Pedro Sanchez s-a prezentat în fața instanței în cazul de corupție care o vizează

Begona Gomez s-a prezentat vineri în fața unei instanțe din capitala spaniolă Madrid pentru a fi audiată în dosarul în care este acuzată de corupţie şi trafic de influenţă, relatează agenția Reuters, citată de News.ro.

La câteva minute după începerea ședinței, judecătorul a dispus suspendarea audierii, aceasta urmând să se reia pe 19 iulie.

Înainte de audiere, instanța a precizat că aceasta este o etapă preliminară pentru a stabili dacă soția premierului Spaniei și-a folosit poziția pentru a-şi influenţa afacerile.

Grupul de activişti anticorupţie Manos Limpias (Mâini curate) a depus o plângere împotriva soției lui Pedro Sanchez prin intermediul instrumentului juridic cunoscut drept „acuzaţia poporului”. Acesta oferă posibilitatea ca persoanele fizice să depună plângeri penale împotriva unor terţe părţi.

Begona Gomez este acuzată de activiști că s-a folosit de influența sa pentru sponsorizarea unui curs universitar de masterat pe care l-a condus.

Grupul Manos Limpias este condus de politicianul și avocatul Miguel Bernad, care a candidat pentru un partid de extremă dreapta la alegerile europarlamentare.

Potrivit instanței, scopul anchetei este de a evalua comportamentul lui Gomez de când soțul ei a devenit premier, în 2018.

În contextul acuzațiilor la adresa soției sale, Pedro Sanchez a luat o pauză de cinci zile de la îndatoririle sale publice la finalul lunii aprilie pentru a se gândi dacă mai rămâne în funcție.

El a negat acuzațiile care o vizează pe Begona Gomez, despre care a spus că sunt orchestrate de adversarii săi politici.

În cele din urmă, Sachez a decis să rămână în fruntea guvernului spaniol.

Foto: Hepta

  

  

Please follow and like us:
Pin Share