Naționala fotbaliștilor liberi de contract! Cum arată cel mai bun 11 al fotbaliștilor români fără echipă

Naționala fotbaliștilor liberi de contract! Cum arată cel mai bun 11 al fotbaliștilor români fără echipă

Naționala României a avut o comportare onorabilă la EURO 2024, unde a ajuns în optimile de finală. Prestația bună a echipei lui Edi Iordănescu ar putea schimba și imaginea fotbaliștilor români.

Niță, Burcă și Alibec vor în zona arabă

Deocamdată, niciunul dintre jucătorii care au fost în Germania nu au semnat vreun nou contract nou, ca urmare a evoluției de la EURO. Florinel Coman, la Al Gharafa, și Denis Drăguș, la Trabzonspor, sunt transferuri perfectate fără legătură cu turneul final.

Vor putea beneficia însă de ceea ce s-a întâmplat la EURO, trei dintre fotbaliștii care au fost în Germania. Portarul Niță, fundașul Burcă și atacantul Alibec sunt liberi de contract. Toți trei au oferte din zona arabă.

Niță a jucat ultima dată la Gaziantep, echipă care l-ar vrea în continuare. Portarul cu 16 intervenții salvatoare la EURO ar prefera însă un angajament în Golf, ținând că are 37 de ani și ar putea da ultimul tun al carierei.

Burcă a încheiat conturile cu Al Okhdood din Arabia Saudită. El poate să ajungă în Emiratele Arabe Unite, la Baniyas. Alibec a retrogradat cu Al Muhaither, din Qatar, și chiar dacă a fost dorit de FCSB și Farul intenționează să prindă un angajament tot prin fotbalul arab.

Tudor Băluță, liber de contract cu o cotă de două milioane de euro

Unul dintre cei mai bine cotați fotbaliști români liber de contract este Tudor Băluță. Mijlocașul de 25 de ani s-a despărțit de Farul. El este evaluat la două milioane de euro, însă n-a mai jucat de anul trecut, deoarece a fost accidentat.

Florin Tănase este un alt nume important liber de contract. Dorit insistent la FCSB, Tănase s-a despărțit de Al Okhdood. A fost a doua lui experiență în fotbalul arab, după cea din Emirate. La 29 de ani, Tănase valorează trei milioane de euro.

Steliano Filip a participat cu România la Campionatul European de Fotbal din 2016. De la 1 ianuarie el este însă liber de contract. Ultima echipă la care a jucat este Mezőkövesd, din Ungaria.

Absent de pe teren de mai mult timp este și Dorin Rotariu. Experiența de la FCSB a fost un eșec total. Roti a fost dat afară de Gigi Becali și de la începutul anului nu are echipă.

Florin Andone n-are echipă după despărțirea de Eldense

Florin Andone este și el liber de contract, după despărțirea de Eldense. La 31 de ani, cariera lui Andone a intrat pe o pantă descendentă, deși la un moment dat ajunsese la Galatasaray și Brighton.

Mijlocașul Alex Dobre a fost pus pe liber de Famalicao, din Portugalia. Alexandru Albu a ajuns în aceeași situație de la Rapid, iar Bogdan Țâru, de la Wartan Poznan. Toți sunt fotbaliști care au în carieră convocări la națională.

NAȚIONALA FOTBALIȘTILOR LIBERI DE CONTRACT

Florin Niță (37 de ani) – Alex Dobre (25), Andrei Burcă (31), Bogdan Țîru (30), Steliano Filip (30) – Alexandru Albu (30), Tudor Băluță (25), Dorin Rotariu (28) – Denis Alibec (33), Florin Andone (31), Florin Tănase (29)

Rezerve: Cristian Bălgrădean (36) – Ricardo Grigore (25),  Marius Corbu (22), Valentin Costache (25), Vlad Achim (35), Andrei Peteleu (31), Albert Stahl (25), Adrian Petre (26), Florentin Matei (31), Atanas Trica (19)

 

 

Please follow and like us:
Pin Share