Marcel Ciolacu este favorit să fie candidatul PSD pentru prezidenţiale, spune Sorin Grindeanu

Marcel Ciolacu este favorit să fie candidatul PSD pentru prezidenţiale, spune Sorin Grindeanu

Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat vineri, 5 iulie, că el nu este de acord ca un candidat independent să fie alesul social-democraților la alegerile prezidenţiale din noiembrie, cu trimitere la Mircea Geoană, și că va vota pentru un candidat propriu.

„Eu vă spun doar părerea mea, Sorin Grindeanu, congresul decide această chestiune, nu Grindeanu şi nu o persoană, congresul care va fi organizat probabil în lunile viitoare. Eu opinez că PSD nu va accepta un candidat independent pentru alegerile prezidenţiale şi mi-aş da votul, deşi e doar unul singur, pe un candidat care să fie membru PSD”, a spus Sorin Grindeanu într-o conferință de presă la Sibiu.

Întrebat dacă Marcel Ciolacu ar trebui să își dea demisia de la conducerea PSD dacă nu va fi el candidatul partidului la prezidenţiale, Sorin Grindeanu a răspuns: „Asta e o speculaţie. Eu am spus că în acest moment cel care e situat cel mai bine în sondaje şi în încredere şi ca intenţie de vot, dintre membrii PSD, este Marcel Ciolacu. E şi normal. Este prim-ministru, e preşedintele partidului, e pe primul loc, asta îl face ca favorit la acest congres în a fi desemnat candidat”.

Liderii PSD și PNL au decis joi, 4 iulie, calendarul alegerilor prezidențiale și parlamentare. Primul tur al prezidențialelor va fi pe 24 noiembrie, al doilea tur pe 8 decembrie, iar alegerile parlamentare vor fi pe 1 decembrie.

Congresul PSD, cel mai probabil în august

Premierul și președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat înaintea ședinței de Guvern din 4 iulie că decizia privind varianta ca social-democrații să îl susțină sau nu pe Mircea Geoană la Președinție se va lua în forul de conducere care urmează să fie convocat în perioada următoare.

„Discut cu colegii din Consiliul Național dacă acceptăm să susținem un candidat din afara partidului. Cu alte cuvinte, PSD să nu aibă candidat. Să vedem dacă partidul acceptă o astfel de variantă și apoi declanșăm proceduri”, a spus Ciolacu într-o discuție cu jurnaliștii.

Marcel Ciolacu a mai spus că independenții sunt bineveniți, dar Congresul va selecta și va decide. El a precizat că nu îl consideră pe Mircea Geoană un independent, din moment ce acesta a fost președinte al PSD. Potrivit informațiilor Libertatea, Congresul PSD va avea loc în august.

  

  

Please follow and like us:
Pin Share