Deciziile luate de Mircea Geoană, după acuzaţiile de plagiat. Ce spune adjunctul secretarului general al NATO despre Emilia Şercan

Deciziile luate de Mircea Geoană, după acuzaţiile de plagiat. Ce spune adjunctul secretarului general al NATO despre Emilia Şercan

Actualul secretar general adjunct al NATO a dezvăluit pentru FANATIK care este strategia sa și a echipei sale de a contracara atacurile la adresa sa, care au culminat cu acuzațiile de plagiat care i se aduc în legătură cu lucrarea sa de doctorat.

Deciziile luate de Mircea Geoană, după acuzațiile de plagiat

Mircea Geoană a fost invitatul lui Horia Ivanovici în cadrul emisiunii ”Sport și Politică”. Secretarul general adjunct al NATO a făcut o serie de dezvăluiri, inclusiv pe tema celor mai recente acuzații care i s-au adus în spațiul public.

Întrebat fiind de gazda emisiunii dacă va reacționa sau va da în judecată PressOne (publicația care a publicat investigația privind lucrarea sa de doctorat n.r.) sau pe jurnalista Emilia Șercan, autoarea anchetei, secretarul general adjunct al NATO a precizat că, cel mai probabil, nu va face acest lucru.

„Nu, nu, nu, nu vorbesc. Bănuiesc că lucrează și avocații. Nu, nu la ea. Ea e ultima problemă. Aia e o problemă, cum să spun… e un jurnalist… Nu, nu (nu o cunoșteam n.r.).

Eu vorbesc de celelalte lucruri care se întâmplă și se întâmplă vicios. Toate sunt de acum douăzeci de ani, încearcă să le reîmpacheteze…

Nu, cred că nu (nu mă voi duce în instanță n.r.)… Să fie sănătoasă, e (o acuzație n.r.) necredibilă”, a declarat Mircea Geoană în cadrul emisiunii pe care o veți putea urmări integral luni, începând cu ora 10.30 pe site-ul FANATIK.ro, pe canalul de YouTube al FANATIK sau pe pagina lui Horia Ivanovici de Facebook.

Acțiuni în justiție pentru defăimare

Oficialul NATO a mai precizat că, o cu totul altă strategie va aplica în cazul anumitor televiziuni despre care spune că îi fac o campanie mincinoasă și pe care le va urmări în justiția din România și din străinătate pentru defăimare.

„Eu spun că mă duc în partea cealaltă, la televiziunile care îmi fac o campanie extrem de mincinoasă, totalmente făcătură. Făcătură, făcătură de sus până jos. Acolo trebuie să merg și la CNA și în instanță, pentru defăimare.

La limită mergem și în străinătate, îi dăm în judecată și acolo. Pentru că defăimarea mea nu e doar pentru România este și pentru exterior.

Adică dacă vor un pic de metodă occidentală de a reacționa până în profunzime, le-o dăm. Deci dacă vor, nicio problemă.

Dar nu se lipește. Ce e interesant e că (acuzațiile n.r.) nu sunt credibile. Adică ei cu ce vin, vin cu niște chestiuni care efectiv sunt din alt decor și, cum să spun, sunt și eu într-o altă etapă a vieții mele”, a mai dezvăluit pentru FANATIK Mircea Geoană.

Reamintim faptul că, luni, publicația PressOne a publicat un material realizat de jurnalista Emilia Șercan în care Mircea Geoană este acuzat că a plagiat din doi președinți americani în lucrarea sa de doctorat, pe care a susținut-o la Academia de Studii Economice în 2005.

Deciziile luate de Mircea Geoană, după acuzaţiile de plagiat. Ce spune adjunctul secretarului general al NATO despre Emilia Şercan

Please follow and like us:
Pin Share