Ce să adaugi, de fapt, în aluatul pentru dovlecei pane. Ingredientul secret le va da un gust minunat

Ce să adaugi, de fapt, în aluatul pentru dovlecei pane. Ingredientul secret le va da un gust minunat

Cum să transformați dovleceii într-o gustare delicioasă? Află incredientul secret care se pune în aluatul pentru dovlecei pane. Doar așa vor ieși gustoși și crocanți.

Ce să adaugi, de fapt, în aluatul pentru dovlecei pane. Ingredientul secret le va da un gust minunat

Când ești în pană de idei în bucătărie, profită de legumele de sezon ca să îți diversifici meniul. Printre cele mai apreciate preparate vara aceasta se numără dovleceii pane. Pentru a adăuga o notă de savoare aparte, există un ingredient secret ce face minuni în aluat. Ce trebuie să adaugi?

Dovlecelul este o legumă ideală pentru o dietă sănătoasă datorită conținutului său ridicat de apă. Bogat în vitamine și minerale, acesta susține digestia și contribuie la reducerea riscului de boli cardiovasculare.

Nu trebuie să stai prea mult în bucătărie pentru a te bucura de acest preparat. Dovleceii pane se gătesc rapid și cu puține ingrediente. Pot fi serviți cu un sos de roșii sau sos de usturoi cu smântână.

Ingredientul secret care se pune în aluatul pentru dovleceii pane

Atunci când prepari aluatul pentru dovleceii pane, trebuie să adaugi un incredient care le va da un gust deosebit. Este vorba de parmezan.

Pentru a obține dovlecei crocanți și aurii, secretul este să adaugi parmezan în ou. Practic, trebuie să treci dovleceii prin ou cu parmezan, iar apoi prin pesmet. Iată rețeta pentru cei mai gustoși dovlecii pane:

Ingrediente:

2-3 dovlecei
2 lingurițe de sare
200 gr făină
200 ml de apă minerală
sare și piper
ierburi aromate
200 ml de ulei pentru prăjit
2 căței de usturoi
150 gr de pesmet
100 gr de parmezan

Mod de preparare

După ce ai spălat dovleceii, taie-i în felii subțiri și presară sare deasupra. Lasă-i timp de 10 minute pentru a elimina excesul de apă, apoi tamponează-i cu un prosop de bucătărie pentru a-i usca.

În continuare, te poți apuca de pregătirea aluatului. Într-un bol curat se adaugă făina, sarea, piperul și ierburile aromate, după gust. Apoi, toarnă puțină apă minerală pentru a obține o compoziție omogenă.

Într-un bol separat, bate ouăle și adaugă parmezanul ras. Folosind o furculiță, trece feliile de dovlecel prin compoziția de făină, apoi prin oul cu parmezan, și la final prin pesmet.

Fiecare felie de dovlecel va fi așezată cu grijă în tigaia cu ulei încins. Pentru o variantă mai sănătoasă, poți coace dovleceii pane în cuptor timp de 15-20 de minute. Poftă bună!

Please follow and like us:
Pin Share