Fiatal pap újmiséje a Güdüci Kulturális Napokon

Fiatal pap újmiséje a Güdüci Kulturális Napokon

A Gyergyószárhegyhez tartozó kis falu, Güdüc mindig megélénkül a templomuk búcsúja köré szerveződő programsorozat alkalmával. A Güdüci Kulturális Napok egyik legnépszerűbb eseménye mindig a házi alapanyagokból készült ételek főzőversenye, amelybe idén is számos csapat kapcsolódik be, a helyeik mellett máshonnan érkezők is. Erre szombaton 10 órától kerül sor.

Vasárnap délben lesz a búcsús szentmise, amely idén különleges lesz: a nemrégiben pappá szentelt Ferencz Egon József újmisés lesz a főcelebránsa. Ezt követően átadják a Pro Güdüc-kitüntetéseket, majd kulturális és szórakoztató programokkal folytatódik az idei eseménysor, amelyet este tábortűz zár.

Jön a 9. Güdüc MTB

Nem tartozik a faluünnep programjához, de legalább ilyen fontos a település számára a Güdüc MTB hegyikerékpár-verseny, amelynek vasárnap tartják a 9. kiadását.

Több száz résztvevőt várnak az ország minden tájáról, de Olaszországból is érkezik résztvevő. Az előzetes benevezés már lezárult, de a helyszínen is lehet még jelentkezni a különböző nehézségű, hosszúságú távokra 8 óra és 9.30 között. A versennyel kapcsolatos részletes tudnivalók, elérhetőségek megtalálhatók a rendezvény weboldalán.

Please follow and like us:
Pin Share