Containerul adus în centrul Bucureștiului pentru a arăta ororile comise de Hamas. „Reproduce condițiile degradante în care sunt ținuți ostaticii israelieni”

Containerul adus în centrul Bucureștiului pentru a arăta ororile comise de Hamas. „Reproduce condițiile degradante în care sunt ținuți ostaticii israelieni”

O expoziție volantă intitulată „Experiența captivității” a fost inaugurată vineri, 5 iulie, în Rondul Bicicliștilor din Parcul Izvor din București.

Este vorba despre un container pe ai cărui pereți exteriori sunt afișate fotografiile celor 120 de cetățeni israelieni aflați încă în captivitate în Fâșia Gaza, după ce au fost luați ostatici de gruparea teroristă Hamas în timpul raidului barbar din 7 octombrie 2023.

În interiorul containerului rulează și imagini înregistrate de teroriștii Hamas. Foto: Vlad Chirea

În interior, containerul conține un „tunel” și o „celulă de captivitate”, menite să reproducă condițiile degradante în care sunt ținuți ostaticii israelieni în tunelurile construite de organizația teroristă Hamas sub Fâșia Gaza.

Un urs mare de pluș a fost așezat pe o saltea murdară din container. Foto: Vlad Chirea

„Expoziția volantă a fost inaugurată la Geneva, în fața sediului Biroului pentru Drepturile Omului din cadrul Organizației Națiunilor Unite și apoi a călătorit în Bruxelles, Berna, Luxemburg și Berlin, Bucureștiul fiind cea de-a 7-a capitală care găzduiește expoziția. În intervalul orar 17:00-20:00, sâmbătă, 6 iulie, și duminică, 7 iulie, în intervalele orare 10:00 – 13:00 și 17:00-20:00 vă invităm să vizitați containerul situat în Rondul Bicicliștilor din Parcul Izvor”, arată un comunicat postat pe pagina de Facebook a Ambasadei Israelului în România.

Imagini ale israelienilor aflați încă în captivitate în Fâșia Gaza. Foto: Vlad Chirea
  

  

Please follow and like us:
Pin Share