Pepe și Cristiano Ronaldo și-au luat adio de la EURO 2024! Veteranul Portugaliei nu s-a putut opri din plâns

Pepe și Cristiano Ronaldo și-au luat adio de la EURO 2024! Veteranul Portugaliei nu s-a putut opri din plâns

Pepe a fost consolat de bunul său prieten, Cristiano Ronaldo, la finalul meciului cu Franța, când nu și-a mai putut opri lacrimile.

Pepe a izbucnit în plâns după Portugalia – Franța

Portugalia și Franța a fost unul dintre cele mai așteptate dueluri de la EURO 2024. Reeditarea finalei de la Campionatul European din 2016 a avut nevoie de prelungiri, iar apoi lovituri de departajare, pentru a se decide naționala calificată în semifinale, scorul fiind 0-0 după 120 de minute.

Câștig de cauză a avut echipa pregătită de Didier Deschamps. „Cocoșii galici” au fructificat cu brio lovituri și au profitat că Joao Felix (24 ani), aruncat de Roberto Martinez în locul lui Rafael Leao (25 ani), în minutul 106, tocmai pentru execuția de la punctul cu var, a trimis mingea fix în bară.

Finalul partidei l-a copleșit pe Pepe. Fundașul central de 41 ani, autorul unei prestații solide în fața mult mai tinerilor  Kylian Mbappe (25 ani) și Kolo Muani (25 ani), a izbucnit în plâns când a realizat că aventura Portugaliei la EURO 2024, și cel mai probabil ultimul său turneu final, a ajuns la sfârșit.

Cel care s-a dus să-l consoleze a fost chiar Cristiano Ronaldo (39 ani). Căpitanul lusitanilor și-a strâns în brațe bunul prieten și a încercat să-l îmbărbăteze, după cum se poate vedea pe imaginile surprinse la finalul meciului.

Cristiano Ronaldo consoled Pepe after Portugal’s penalty shootout loss to France.

Two legends of the game ❤️️ pic.twitter.com/lKl7fgAxy4

— Football on TNT Sports (@footballontnt) July 5, 2024

Îmbrățișarea de la Ronaldo… da, a însemnat enorm. Nu e cel mai bun moment de vorbit pentru că e foarte dureros. Suntem ca frații, o să vorbim despre asta mai târziu”, a declarat Pepe după eliminarea Portugaliei de la Campionatul European.

EURO 2024, ultimul Campionat European pentru Cristiano Ronaldo și Pepe

La finalul jocului cu Slovenia, când Portugalia s-a calificat dramatic în sferturile competiției, Cristiano Ronaldo a mărturisit că este ultimul Campionat European la care va participa.

Același lucru este valabil și pentru Pepe. Având în vedere că stoperul, care în prezent este liber de contract, este mai în vârstă cu doi ani decât deținătorul a 5 Baloane de Aur.

Însă, rămâne de văzut dacă cei doi veterani ai Portugaliei vor fi prezenți la Campionatul Mondial din 2026, când vor avea 41 și 43 de ani. Spre exemplu, Sir Alex Ferguson, managerul care l-a inventat pe CR7, a precizat pentru publicația Bild că îi este greu să-și imagineze că Cristiano Ronaldo va evolua la turneul final de peste doi ani.

„Fotbalul va deveni și mai rapid și mai fizic în următorii ani. În plus, spațiile pentru atacanții centrali vor deveni din ce în ce mai strâmte. Spre deosebire de apărători, este mai dificil pentru atacanți să joace la cel mai înalt nivel atunci când înaintează în vârstă.

Cristiano rămâne unul dintre cei mai mari fotbaliști din toate timpurile, unul sau două titluri în plus nu ar însemna prea mult pentru el, întrucât a avut o carieră unică. Nu reușesc să mi-l imaginez pe Ronaldo la Mondialul din 2026”, a declarat Sir Alex Ferguson.

Please follow and like us:
Pin Share