Avertizare RO Alert în județul Tulcea, la granița cu Ucraina. ”Potențial pericol ca din spațiul aerian să cadă obiecte”

Avertizare RO Alert în județul Tulcea, la granița cu Ucraina. ”Potențial pericol ca din spațiul aerian să cadă obiecte”

Decizia de a transmite avertizarea a fost luată după ce au fost semnalate posibile acțiuni ale forțelor armate pe teritoriul Ucrainei, au precizat reprezentanții autorităților române.

Avertizare RO-Alert în județul Tulcea, la granița cu Ucraina

Mesajul RO-Alert atrage atenția asupra unui pericol potențial de cădere a unor obiecte din spațiul aerian, ca urmare a războiului din țara vecină.

„Ca urmare a semnalării unor posibile acţiuni ale forţelor armate pe teritoriul Ucrainei, structurile cu rol de apărare ale statul Român au notificat Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă despre această situaţie care, la rândul lui, a emis un mesaj RO-Alert către populaţia din zona de Nord a judeţului Tulcea, mai exact, zona limitrofă graniţei de stat cu Ucraina”, a informat , sâmbătă dimineață, ISU Tulcea.

Autoritățile asigură populația că teritoriul României nu este vizat de atacurile Federației Ruse și, în același timp, sfătuiește pe cei care se află în zonele respective să sune la 112 dacă observă obiecte care cad din cer.

„Mesajul transmis are rolul de a informa populaţia despre un potenţial pericol ca din spaţiul aerian să cadă obiecte, urmare a conflictului armat care se desfăşoară lângă graniţă.

De asemenea, este important ca populaţia să nu intre în panică, să sune la 112 şi să anunţe dacă observă obiecte care cad pe teritoriul României şi, să urmeze recomandările din mesaj.

Menţionăm că nu teritoriul României este vizat de atacurile Federaţiei Ruse, iar structurile cu rol de apărare ale României monitorizează permanent situaţia de la graniţă”, a mai transmis sursa citată.

Mesajul RO-Alert a fost transmis în localitățile Jijila, Grindu, Văcăreni, Luncaviţa, Isaccea, Niculiţel, Somova, Tulcea, Ceatalchioi, Nufăru, Frecăţei, Hamcearca, Maliuc, Pardina, Chilia Veche, C A Rosetti, Sulina.

În februarie 2022, Rusia a lansat o invazie pe scară largă a Ucrainei. În dimineața zilei de 24 februarie 2022, Putin a anunțat o “operațiune militară specială” pentru “demilitarizarea și denazificarea” Ucrainei.

Please follow and like us:
Pin Share