Meciurile de la Euro 2024 de azi, 6 iulie – rezultate și livetext. Anglia – Elveția, ora 19:00, Olanda – Turcia, ora 22:00

Meciurile de la Euro 2024 de azi, 6 iulie – rezultate și livetext. Anglia – Elveția, ora 19:00, Olanda – Turcia, ora 22:00

Ultimele două semifinaliste ale Euro 2024 se stabilesc în această seara, când au loc meciurile Anglia – Elveţia (de la ora 19.00, la Dusseldorf) şi Olanda – Turcia (de la ora 22.00, la Berlin). Libertatea vă va prezenta cele mai importante informații. Meciurile vor fi transmise de Pro TV.

Anglia – Elveția, ora 19:00, Düsseldorf

„Am fost capabili să concuram cu Germania și să învingem Italia, așa că de ce nu ar trebui să avem acum ceea ce este necesar pentru a învinge Anglia?” a întrebat antrenorul Elveției, Murat Yakin, la începutul acestei săptămâni. Încrederea este ridicată în tabăra elvețiană, după ce echipa lui Yakin aproape a învins gazdele turneului în faza grupelor (Germania a egalat în minutul 90+2) și apoi a eliminat Italia într-un stil impresionant în optimile de finală.

Elveția luptă pentru calificarea prima oară între ultimele patru dintr-un turneu major. Pentru Anglia, care a ajuns în semifinale, finală și sferturi de finală în ultimele trei ediții europene, e o situația mult mai cunoscută. Gareth Southgate a fost la cârma naționalei în ultimele trei ediții, iar sâmbătă va bifa cel de-al 100-lea joc pe banca primei reprezentative.

Anglia n-a impresionat pentru a ajunge între primele opt în Germania, dar a găsit o cale de a fi acolo și teoretic e favorită contra elvețienilor.

Olanda – Turcia, ora 22:00, Berlin

Ajunsă în optimile de finală ca una dintre cele mai bune patru echipe pe locul trei, în urma înfrângerii cu 2-3 împotriva Austriei, Olanda a făcut cel mai bun meci al ei la acest turneu final tocmai împotriva României, pe care a eliminat-o după un 3-0 categoric, cel mai drastic scor al optimilor. Fanii Oranje visează acum că echipa lor e capabilă să repete succesul din 1988.

„Ne-am învățat lecțiile din meciul din Austria”, a declarat fundașul Denzel Dumfries. „Am avut multe discuții săptămâna trecută. Cred că ne-am descurcat foarte bine, mai ales când eram presați și apoi când aveam posesia mingii. Suntem foarte mândri pentru că ne-am revenit după eșecul cu Austria”.

Turcia a pierdut cu 3-0 împotriva Portugaliei, în etapa a doua din grupe, dar de atunci are victorii consecutive, după ce a învins Cehia cu 2-1 pentru a ajunge în optimile de finală, apoi a trecut printr-o confruntare dramatică împotriva Austriei, pe care a bătut-o cu același scor.

„Sunt foarte încântat să joc la Berlin în fața suporterilor noștri”, a spus mijlocașul Arda Güler, privind cu nerăbdare spre acest meci. „Țările de Jos, desigur, e un adversar foarte dificili. Dar credem în noi și vrem să trecem în runda următoare”.

Vineri seară au avut loc primele două meciuri din faza sferturilor de finală. Meciul-șoc al acestei faze a competiției, Spania – Germania, s-a terminat cu victoria ibericilor în prelungiri, scor 2-1. În al doilea „sfert”, Portugalia a fost învinsă la loviturile de departajare de Franța. Spania va juca în semifinale cu Franța.

  

  

Please follow and like us:
Pin Share