Cutremure în România. Două seisme în Vrancea, în decurs de câteva ore

Cutremure în România. Două seisme în Vrancea, în decurs de câteva ore

Institutul Național de Fizica Pământului a anunțat că două cutremure au avut loc în România, în noaptea de vineri spre sâmbătă, în zona seismică Vrancea.

Două seisme în Vrancea, în decurs de câteva ore

Potrivit seismologilor, primul cutremur a avut o magnitudine de 2,6 grade pe scara Richter, iar cel de-al doilea a fost de 3.0 grade.

„În ziua de 06 Iulie 2024 la ora 01:35:51 (ora locală a României) s-a produs în zona seismică Vrancea, Vrancea un cutremur slab cu magnitudinea ml 3.0, la adâncimea de 124.5km”,au anunțat reprezentanții INFP.

Seismul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 31km V de Focșani, 62km N de Buzau, 78km E de Sfântu-Gheorghe, 90km SV de Bârlad, 91km E de Brașov, 95km S de Bacău.

Totodată, seismologii spun că, vineri noaptea, la ora 22:54:52, un alt cutremur slab cu magnitudinea ml 2.6, s-a produs în zona Vrancea, la adâncimea de 109.1km.

Când va fi lovită România de un nou cutremur catastrofal

România a fost zguduită în ultima vreme de tot mai multe cutremure de dimensiuni mici, iar românii au început să se teamă că o nouă catastrofă identică cu cea provocată de seismul din 1977 ar putea avea loc curând.

Cu toate acestea, seismologul Gheorghe Mărmureanu îi liniștește și spune că un cutremur de porporții nu se va produce în următorii ani, în țara noastră.

Însă, profesorul Mărmureanu atrage atenția că un seism destul de puternic va avea loc mai devreme decât credem.

”Sunt lucruri curioase cu Vrancea. Exista niște cutremure puternice, a fost în 1800 cel mai puternic, foarte adânc, de la Moscova până la Cairo.

Energia a fost consumată, aceste cutremure au loc la adâncimi diferite, coordonate pe plan orizontal, chiar eu am publicat o lucrare, un fel de istorie a cutremurelor din 1701 până acum.

Părerea mea este că nu poate fi vorba de un cutremur catastrofal până în 2040”, a declarat Gheorghe Mărmureanu la România TV.

Please follow and like us:
Pin Share