Care e cea mai bună înghețată pentru siluetă din comerț. Mihaela Bilic spune că nu îngrașă și are puține calorii

Care e cea mai bună înghețată pentru siluetă din comerț. Mihaela Bilic spune că nu îngrașă și are puține calorii

Care e cea mai bună înghețată pentru siluetă din comerț? Toată lumea își dorește să se bucure de un desert delicios și răcoros. Adevărul este că uneori, acesta ne poate aduce și o serie de kilograme nedorite.

Care e cea mai bună înghețată pentru siluetă din comerț

Mihaela Bilic a vorbit despre cea mai bună înghețată pentru siluetă din comerț. Nu e deloc scumpă și satisface pofta de dulce. Totodată, e răcoroasă, iar avantajul este că are puține calorii.

Într-adevăr, există o mulțime de înghețate în comerț din care putem alege. Unele dintre ele au ceva mai multe calorii, chiar dacă la prima vedere acest lucru nu pare atât de ușor de crezut.

Important este să citim eticheta. Acolo aflăm cât de mult zahăr, dar și cât de multă grăsime are o înghețată. Se pare că unele produse ajungă să aibă până la 38% zahăr. Iar asta înseamnă nu doar probleme pentru siluetă, ci și pentru sănătate.

În ceea ce privește conținutul caloric, Mihaela Bilic spune că și aici sunt discuții. O banală înghețată pe băț poate avea între 68 și chiar și 270 de calorii. Astfel, contează enorm alegerea făcută.

„Anchetă pe etichetă: înghețata. Cum să faci diferența între înghețata-prăjitură și înghețata-răcoritoare? Verificați conținutul de zahăr și de grăsime de pe etichetă și veți vedea că există sortimente care ajung până la 38% zahăr. Și da, avem înghețată pe băț cu numai 68 de calorii pe bucată, dar și cu 270 de calorii. Alegeți după cum vă permite silueta”, afirmă nutriționista.

Recomandările nutriționistului Mihaela Bilic

Mihaela Bilic precizează că există o mulțime de înghețate. Totuși, cea mai bună înghețată pentru siluetă din comerț trebuie însă să nu aibă zahăr și grăsime într-o cantitate atât de mare. Putem spune că ajungem să consumăm o prăjitură întreaga, având în vedere cantitățile acestor ingrediente.

„Există o varietate foarte mare de înghețate și conținut de zahăr și de grăsime din belșug. Adică există înghețate care sunt bogate, foarte bogate, și în zahăr și în grăsime. Aproape că-mi vine să le spun prăjituri, pentru că avem cam 38% zahăr și 25% grăsime”, a mai completat aceasta.

De cele mai multe ori, cele mai sănătoase alegeri sunt cele care au o textură apropiată de sorbet. Iar aici avem înghețate cu fructe. Ele sunt delicioase, dar sărace în calorii și conțin și ceva mai puțin zahăr.

Mihaela Bilic le-a dat exemplu urmăritorilor săi o înghețată pe băț cu ananas și căpșuni. Aceasta conține doar 22% zahăr și doar 5% grăsime. Totodată, o cantitate de 100 de grame are doar 96 de calorii.

„Are doar 96 de calorii pe suta de grame, 5% grăsime, 22% zahăr. Este o înghețată pe băț cu ananas și căpșuni. Și pentru că această porție de 70 g este bine proporționată, aromată și răcoritoare, vreau să vă spun că bățul ăsta de înghețată are doar 68 de calorii, deci sub 70 de calorii”, a adăugat ea.

Please follow and like us:
Pin Share